برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1385 , دوره  7 , شماره  27 ; از صفحه 19 تا صفحه 30 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر کم آبياري در کميت، کيفيت و قابليت نگهداري گوجه فرنگي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثرهاي کم آبياري در کيفيت و عمر انبارداري گوجه فرنگي، طرحي در قالب بلوک هاي کامل تصادفي با چهار تيمار آبياري 125، 100، 75، 50 درصد نياز کامل آبياري و چهار تکرار در ايستگاه تحقيقات کشاورزي کهريز مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان غربي طي سال هاي 1380-1379 (به مدت دو سال) اجرا شد. آب مورد نياز گياه با استفاده از تشتک تبخير کلاس A محاسبه و با روش آبياري سطحي در اختيار گياه قرار گرفت. نتايج تجزيه آماري نشان داد که سطوح مختلف آبياري در سطح يک درصد بر عملکرد کل و عملکرد بازارپسند ميوه معني دار است. افزايش آبياري مازاد بر نياز، تاثيري معني دار در افزايش توليد ندارد ولي اعمال کم آبياري موجب کاهش معني دار عملکرد مي شود. بيشترين کارايي مصرف آب در تيمار 50 درصد و کمترين آن در تيمار 125 درصد آبياري حاصل شد. همچنين اثر سطوح مختلف آبياري بر مقدار ويتامين ث، اسيديته و مواد جامد انحلال پذير در سطح يک درصد معني دار بود ولي تاثيري معني دار بر مقدار pH ميوه نداشت. مقايسه ميانگين ها حاکي است که کم آبياري موجب افزايش مواد جامد انحلال پذير، اسيديته، و ويتامين ث مي شود. سطوح مختلف آبياري در قابليت نگهداري گوجه فرنگي در سطح 5 درصد معني دار است، به طوري که آبياري بيشتر موجب کاهش و کم آبياري موجب افزايش عمر انباري ميوه مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

زمردی، ش.، و نورجو، ا.، و امامی، ع. (1385). بررسی اثر کم آبیاری در کمیت, کیفیت و قابلیت نگهداری گوجه فرنگی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی, 7(27), 19-30. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=77698



Vancouver : کپی

زمردی شهین، نورجو امیر، امامی عالیه. بررسی اثر کم آبیاری در کمیت, کیفیت و قابلیت نگهداری گوجه فرنگی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی. 1385 [cited 2021October24];7(27):19-30. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=77698



IEEE : کپی

زمردی، ش.، نورجو، ا.، امامی، ع.، 1385. بررسی اثر کم آبیاری در کمیت, کیفیت و قابلیت نگهداری گوجه فرنگی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی, [online] 7(27), pp.19-30. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=77698.



 

 
بازدید یکساله 127 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی