برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تغييرات ميکروبي و شيميايي شيرخام در مراحل مختلف توليد تا ارسال به کارخانه در دامداري هاي سنتي استان فارس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

اين مطالعه با هدف شناسايي کانون هاي بحران و آلوده کننده در مسير توليد شيرخام در دامداري هاي سنتي استان فارس انجام شد. با انتخاب 3 مرکز جمع آوري و 9 دامداري سنتي که شير خود را به اين مراکز تحويل مي دادند، در طول يک سال 392 نمونه شيرخام از مراحل مختلف توليد شامل پستان دام، ماشين شيردوش، شير در محل مرکز جمع آوري (بيدون)، مخزن مرکز جمع آوري و ماشين حمل شير در محل سکوي دريافت کارخانه اخذ شد و آزمايش هاي شمارش کلي ميکروبي، کلي فرم، اشريشياکلي، اسيديته و pH روي اين نمونه ها انجام گرفت. براي آناليز يافته ها از روش GLM در نرم افزار SAS استفاده گرديد. متوسط هندسي بار ميکروبي نمونه هاي شيرخام در مراحل مختلف فوق به ترتيب 1.5×105، 7.5×105، 9.4×105، 8.3×106 و 6.2×106 واحد تشکيل دهنده کلني در هر ميلي ليتر (CFU ml-1) بود. بار ميکروبي، شمارش کلي فرم و مقدار اسيديته نمونه هاي شيرخام دامداري هاي سنتي در دو مرحله يکي در مرحله ماشين شيردوش و ديگري در مرحله مخزن مرکز جمع آوري نسبت به مراحل قبل افزايش معني داري (p<0.0001) داشت. شمارش اشرشياکلي در مرحله مخزن مرکز جمع آوري نسبت به مراحل قبل داراي افزايش معني داري (p<0.0001) و مقدار pH داراي کاهش معني داري (p<0.0001) بود. در تمام فصول سال، کليه فاکتورهاي اندازه گيري شده در نمونه هاي شير مرکز جمع آوري نسبت به شير مرحله پستان دام افزايش معني داري داشتند. با توجه به نتايج اين تحقيق و شناسايي مراحل ماشين شيردوش و مخزن مرکز جمع آوري به عنوان کانون هاي اصلي آلوده کننده شيرخام توليدي در دامداري هاي سنتي استان فارس، فعاليت هاي اجرايي، آموزشي و تحقيقاتي مي بايست در اين نقاط متمرکز گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

هاشمی، م.، و شکرفروش، س. (1386). بررسی تغییرات میکروبی و شیمیایی شیرخام در مراحل مختلف تولید تا ارسال به کارخانه در دامداری های سنتی استان فارس. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز), 3(4 (مسلسل 17)), 81-88. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=77371



Vancouver : کپی

هاشمی مجید، شکرفروش سیدشهرام. بررسی تغییرات میکروبی و شیمیایی شیرخام در مراحل مختلف تولید تا ارسال به کارخانه در دامداری های سنتی استان فارس. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز). 1386 [cited 2021October26];3(4 (مسلسل 17)):81-88. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=77371



IEEE : کپی

هاشمی، م.، شکرفروش، س.، 1386. بررسی تغییرات میکروبی و شیمیایی شیرخام در مراحل مختلف تولید تا ارسال به کارخانه در دامداری های سنتی استان فارس. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز), [online] 3(4 (مسلسل 17)), pp.81-88. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=77371.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 66 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی