برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير نحوه مصرف ريز مغذي ها و تراکم بوته بر عملکرد و اسانس نعناع فلفلي (.Mentha piperita L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه تبریز
 
چکیده: 

نعناع فلفلي با نام علمي Mentha piperita L.، از جمله گياهان دارويي و معطر باارزش در صنايع دارويي، غذايي، آرايشي و بهداشتي است که به دليل طيف وسيع کاربرد آن در صنايع مختلف دارويي در سطح وسيعي از مزارع کشت مي شود. به منظور بررسي تاثير عناصر ريز مغذي و تراکم بوته بر درصد و عملکرد اسانس آزمايشي در سال 1384، در دانشکده کشاورزي دانشگاه تبريز در قالب فاکتوريل بر پايه طرح بلوکهاي کامل تصادفي با سه تکرار انجام شد که فاکتورهاي آن را عناصر ريز مغذي در دو سطح (عدم محلول پاشي و محلول پاشي) و تراکم بوته در چهار سطح (8، 12، 16 و 20 بوته در متر مربع)، تشکيل مي دادند. داده هاي بدست آمده از هر دو چين به صورت آزمايش فاکتوريل بر مبناي بلوکهاي کامل تصافي و داده هاي حاصل از يک سال به صورت اسپليت پلات در زمان آناليز شده است. نتايج حاصل از دو چين نشان داد که نعناع فلفلي در چين اول نسبت به چين دوم از رشد مناسب تري برخوردار بود. به طوري که اين گياه بيشترين عملکرد اسانس را در چين اول توليد نمود، اما ميزان اسانس در برگ و بوته در چين اول نسبت به چين دوم کمتر بود. بيشترين درصد اسانس برگ در چين دوم و در اثر محلول پاشي با عناصر ريز مغذي به ميزان 2.96 درصد حاصل شد. بيشترين عملکرد اسانس نيز در چين اول به ميزان 20.02 ليتر در هکتار بدست آمد. نعناع فلفلي در تراکم 20 بوته در متر مربع و در اثر محلول پاشي با عناصر ريز مغذي بيشترين عملکرد خشک و عملکرد اسانس را در واحد سطح توليد نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
Cite:
APA : کپی

حیدری، ف.، و زهتاب سلماسی، س.، و جوانشیر، ع.، و آلیاری، ه.، و دادپور، م. (1387). تاثیر نحوه مصرف ریز مغذی ها و تراکم بوته بر عملکرد و اسانس نعناع فلفلی (.Mentha piperita L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 24(1 (پیاپی 39)), 1-9. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=76464



Vancouver : کپی

حیدری فاطمه، زهتاب سلماسی سعید، جوانشیر عزیز، آلیاری هوشنگ، دادپور محمدرضا. تاثیر نحوه مصرف ریز مغذی ها و تراکم بوته بر عملکرد و اسانس نعناع فلفلی (.Mentha piperita L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. 1387 [cited 2021April21];24(1 (پیاپی 39)):1-9. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=76464



IEEE : کپی

حیدری، ف.، زهتاب سلماسی، س.، جوانشیر، ع.، آلیاری، ه.، دادپور، م.، 1387. تاثیر نحوه مصرف ریز مغذی ها و تراکم بوته بر عملکرد و اسانس نعناع فلفلی (.Mentha piperita L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, [online] 24(1 (پیاپی 39)), pp.1-9. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=76464.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 163 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی