برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1386 , دوره  4 , شماره  3 ; از صفحه 59 تا صفحه 67 .
 
عنوان مقاله: 

اثر ماده جامد كل شير بر رشد باكتري هاي آغازگر و كيفيت ماست

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثر ماده جامد كل شير بر روند رشد باكتري هاي آغازگر در حين تخمير، شير پاستوريزه پس از چربي گيري، با استفاده از اواپراتور تحت خلا تا 4 سطح ماده جامد (23، 18، 14 و 27 درصد)، تغليظ شد. نمونه هاي شير غليظ شده پس از تلقيح با آغازگر CH1 در دماي 43oC به مدت 6 ساعت گرمخانه گذاري شدند. در حين تخمير در فواصل زماني 1 ساعت نمونه برداري انجام شده و روي محيط BGWA كشت داده شد. نتايج شمارش ميكروبي آغازگرها نشان داد كه افزايش سطح ماده جامد كل، باعث طولاني شدن فاز تاخير رشد براي هر دو باكتري آغازگر شده در حالي كه ضريب رشد را در فاز لگاريتمي افزايش مي دهد. با افزايش سطح ماده جامد اسيديته محصول نهايي افزايش يافته در حالي كه ميزان آب اندازي كاهش مي يابد. افزايش سطح ماده جامد كل، تا حد 23 درصد اثري بر كاهش امتياز طعم نمونه ها نداشت اما از آن حد بالاتر باعث كاهش پذيرش طعم به طور معني داري شده است. امتياز بافت نمونه هاي غليظ تر به طور معني داري از نمونه هاي با ماده جامد كمتر بالاتر است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
Cite:
APA : کپی

مهدیان، ا.، و مظاهری تهرانی، م. (1386). اثر ماده جامد کل شیر بر رشد باکتری های آغازگر و کیفیت ماست. علوم و صنایع غذایی ایران, 4(3), 59-67. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=76356



Vancouver : کپی

مهدیان الهام، مظاهری تهرانی مصطفی. اثر ماده جامد کل شیر بر رشد باکتری های آغازگر و کیفیت ماست. علوم و صنایع غذایی ایران. 1386 [cited 2021April15];4(3):59-67. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=76356



IEEE : کپی

مهدیان، ا.، مظاهری تهرانی، م.، 1386. اثر ماده جامد کل شیر بر رشد باکتری های آغازگر و کیفیت ماست. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 4(3), pp.59-67. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=76356>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 209 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی