برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1386 , دوره  4 , شماره  3 ; از صفحه 21 تا صفحه 30 .
 
عنوان مقاله: 

مقايسه برخي خواص فيزيكي و مکانيکي گندم سن زده و سالم رقم سرداري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی
 
چکیده: 

اندازه گيري خواص مكانيكي دانه هاي غلات از دو جهت حايز اهميت است، يكي امكان شناسايي دقيقتر بافت دانه گندم كه در راستاي طبقه بندي آن صورت مي گيرد و ديگري بدست آوردن اطلاعاتي كه به بهينه سازي ماشين هاي برداشت و جابجايي دانه مي انجامد. در اين راستا تحقيق حاضر براي اولين بار روي رقم گندم سرداري انجام پذيرفت. كليه آزمايش ها با لحاظ چهار سطح از ميزان رطوبت و دو نوع گندم سالم و سن زده در 20 تكرار، جمعا به تعداد 160 آزمايش با كمك دستگاه آزمون كشش/ فشار تحت بارگذاري شبه- استاتيك انجام گرفت. نتايج اين تحقيق مشخص نمود که مي توان بر اساس ميزان مقاومت مکانيکي، تک دانه هاي گندم سن زده را از دانه هاي گندم سالم شناسايي و درصورت نياز جدا نمود. مناسب ترين رطوبت براي جداسازي بر مبناي چغرمگي رطوبت 12% و بر مبناي نيروي بيشينه رطوبت 14% بر پايه تر مي باشد. نتايج حاصل از تجزيه واريانس نشان داد که دو نوع گندم سالم و سن زده در هر سه صفت مورد مطالعه شامل چغرمگي، نيروي بيشينه و زاويه منحني، با هم اختلاف معني دار داشتند بطوريکه ميزان نيروي بيشينه مورد نياز براي گسيختگي دانه سالم به مراتب بيش از دانه سن زده بوده در حاليکه دانه هاي سن زده به مراتب چغرمه تر از دانه هاي سالم بودند. اين پديده عمدتا ناشي از بافت پوک دانه سن زده مي باشد بطوري که کرنش بيشينه در آن بيش از دو برابر دانه هاي سالم مي باشد. از ميان پارامترهاي مکانيکي که از آزمون فشاري حاصل مي گردد، شامل: نيروي بيشينه، شيب منحني از مبدا و چغرمگي، مشخص گرديد که پارامتر چغرمگي مناسب ترين عامل در تمايز قايل شدن بين دانه هاي سن زده و سالم مي باشد. نتايج اين پژوهش همچنين نشان داد که نيروي بيشينه و کمترين نيروي مورد نياز براي شکست دانه گندم سن زده به ترتيب معادل 90.6 و 7.35 نيوتن مي باشد، درحاليکه براي دانه هاي گندم سالم اين مقادير به ترتيب معادل 121.8 و 28.34 نيوتن مي باشند. بر اساس نتايج هيچ نوع اختلاف معني داري بين گندم هاي سالم و سن زده از لحاظ پارامترهاي فيزيکي وجود ندارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

راسخ، م.، و فیروزآبادی، ب.، و مینایی، س.، و افکاری سیاح، ا.، و اصغری، ع. (1386). مقایسه برخی خواص فیزیکی و مکانیکی گندم سن زده و سالم رقم سرداری. علوم و صنایع غذایی ایران, 4(3), 21-30. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=76346



Vancouver : کپی

راسخ منصور، فیروزآبادی بهار، مینایی سعید، افکاری سیاح امیرحسین، اصغری علی. مقایسه برخی خواص فیزیکی و مکانیکی گندم سن زده و سالم رقم سرداری. علوم و صنایع غذایی ایران. 1386 [cited 2021July28];4(3):21-30. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=76346



IEEE : کپی

راسخ، م.، فیروزآبادی، ب.، مینایی، س.، افکاری سیاح، ا.، اصغری، ع.، 1386. مقایسه برخی خواص فیزیکی و مکانیکی گندم سن زده و سالم رقم سرداری. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 4(3), pp.21-30. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=76346.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 150 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی