برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر منيزيم خوراكي بر انقباض پذيري آئورت ايزوله موش هاي ديابتي شده با استرپتوزوتوسين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات غدد، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی تهران
 
چکیده: 

مقدمه: گروهي از بررسي ها نشان مي دهند كه كمبود منيزيم در عوارض قلبي- عروقي مرتبط با ديابت شيرين نقش دارد. از اين رو، در اين مطالعه اثر طولاني مدت مصرف خوراكي منيزيم در پاسخ دهي آئورت ايزوله به كلريد پتاسيم و فنيل افرين بررسي گرديد.
مواد و روش ها: 60 عدد موش صحرايي نر با نژاد ويستار (250-180 گرم) به دو دسته ديابتي و دو دسته شاهد تقسيم شدند. يك گروه از هر دسته حيوانات ديابتي و سالم سولفات منيزيم اضافه شده در آب آشاميدني و گروه ديگر تنها آب معمولي دريافت كردند. در انتهاي 8 هفته، آئورت سينه اي با دقت جدا، به حلقه هاي 3-2 ميلي متري تقسيم و به حمام بافت منتقل گرديد. پس از آن بافت در معرض غلظت هاي 10، 20، 40، 60، 80 ميلي مولار كلريدپتاسيم و نيز غلظت هاي
10-5, 10-6, 10-7, 10-8, 10-9 مولار فنيل افرين به صورت تجمعي قرار گرفت و پاسخ هاي انقباضي با استفاده از ترانس ديوسر ايزومتريك ثبت شد. هم چنين در طول اين مدت، هر 2 هفته يك بار، از حيوانات براي اندازه گيري گلوكز پلاسما خونگيري به عمل آمد.
يافته ها: پاسخ هاي انقباضي عروق به كلريدپتاسيم و فنيل افرين در گروه كنترل به طور معني داري بالاتر از گروه ديابتي بود
(P<0.05) و تفاوت معني داري بين موش هاي درمان شده با منيزيم و موش هاي درمان نشده، يافت نشد. داده هاي حاصل از حداكثر پاسخ انقباضي عروق به كلريد پتاسيم 2.37±0.16, 2.79±0.18, 2.91±0.31 و 2.42±0.11 و بيشترين پاسخ به فنيل افرين 2.57±0.33, 3.12±0.25, 3.25±0.17 و 2.73±0.21 (گرم به ازاي ميلي مترمربع) به ترتيب در گروه هاي شاهد، شاهد دريافت كننده منيزيم، ديابتي و ديابتي دريافت كننده منيزيم بوده است. از سوي ديگر، بين موش هاي درمان شده با منيزيم و موش هاي درمان نشده تفاوت معني داري در گلوكز پلاسما مشاهده نشد.
نتيجه گيري: مصرف خوراكي منيزيم به مدت 8 هفته تاثير قابل ملاحظه اي در انقباض پذيري آئورت ايزوله مدل تجربي ديابت نوع 1 ندارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نورصادقی، ا.، و قاسمی، ا.، و هدایتی، م.، و آذرنیا، م.، و زاهدی اصل، ص. (1386). اثر منیزیم خوراکی بر انقباض پذیری آئورت ایزوله موش های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران, 9(4 (مسلسل 36)), 407-413. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=75542



Vancouver : کپی

نورصادقی الهام، قاسمی اصغر، هدایتی مهدی، آذرنیا مهناز، زاهدی اصل صالح. اثر منیزیم خوراکی بر انقباض پذیری آئورت ایزوله موش های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران. 1386 [cited 2021October26];9(4 (مسلسل 36)):407-413. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=75542



IEEE : کپی

نورصادقی، ا.، قاسمی، ا.، هدایتی، م.، آذرنیا، م.، زاهدی اصل، ص.، 1386. اثر منیزیم خوراکی بر انقباض پذیری آئورت ایزوله موش های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران, [online] 9(4 (مسلسل 36)), pp.407-413. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=75542.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 55 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی