برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان آفلاتوكسين M1 در شير خام تحويلي به كارخانه شير پاستوريزه سنندج

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم پزشکی کردستان، مرکز تحقیقات گوارش و کبد
 
چکیده: 

زمينه و هدف: آفلاتوكسين ها متابوليست هاي سمي قارچها هستند كه توسط گونه هاي مختلف اسپرژيلوس توليد مي شوند. اين سموم در ايجاد بيماريهايي از قبيل سرطان كبد، هپاتيت مزمن و سيروز نقش بسيار مهمي دارند، هدف از اين مطالعه تعيين ميزان آفلاتوكسين M1 در شير خام جمع آوري شده براي شركت شير پاستوريزه سنندج مي باشد.
روش بررسي: در يك مطالعه توصيفي- تحليلي از شيرهاي خام جمع آوري شده مناطق مختلف استان كردستان و تهران بطور تصادفي 84 نمونه در فاصله زماني دو هفته در اسفند ماه 85 انتخاب گرديد، بعد از سانتريفوژ كردن نمونه ها بخش فوقاني شير سانتريفوژ شده كه شامل چربي هاي شير بوده خارج و كنار گذاشته شد و بخش پاييني شير سانتريفوژ شده فاقد چربي با روش اليزا و با كيت مخصوص ساخت كارخانه
Tecna S.r I، نمونه ها آناليز و مقدار آفلاتوكسين آنها تعيين شد. آزمون مورد استفاده در تحليل داده ها، آناليز واريانس بود.
يافته ها: نتايج اين تحقيق نشان داد تعداد 77 نمونه (
91.65%) از كل نمونه ها به آفلاتوكسين M1 آلوده و 7 نمونه فاقد آفلاتوكسين بودند، همچنين در 67 نمونه (79.77%) مورد آزمايش مقدار آفلاتوكسين در حد استاندارد و در 17 نمونه (20.23%) مقدار آفلاتوكسين از حد مجاز استاندارد اروپا بالاتر بود. بين ميزان آلودگي شير در مناطق مختلف به سم آفلاتوكسين M1 با p<0.001 تفاوت معني دار بود.
نتيجه گيري: حضور آفلاتوكسين در لبنيات يك مشكل بسيار جدي و مهم براي سلامت عمومي است؛ مخصوصا نوزادان و كودكان كه بيشترين مصرف كننده اين محصولات بشمار مي روند. براي كاهش ميزان آفلاتوكسين در شير؛ كنترل تغذيه دامهاي شيرده كه به نوعي از شير آنها استفاده مي شود از لحاظ آلودگي به آفلاتوكسين
M1 بايد مورد توجه قرار گيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
    exInvalid object name 'SCHOLAR.DBO.tbl_ref_fa'.
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

هژیر، م.، و صنوبرطاهایی، س.، و رشیدی، ک.، و رضایی، ر.، و شیخی، ح. (1387). بررسی میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام تحویلی به کارخانه شیر پاستوریزه سنندج. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان, 13(1 (مسلسل 47)), 44-50. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=75476



Vancouver : کپی

هژیر محمدصالح، صنوبرطاهایی سیدنجم الدین، رشیدی کیومرث، رضایی رضا، شیخی حسن. بررسی میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام تحویلی به کارخانه شیر پاستوریزه سنندج. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان. 1387 [cited 2021September19];13(1 (مسلسل 47)):44-50. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=75476



IEEE : کپی

هژیر، م.، صنوبرطاهایی، س.، رشیدی، ک.، رضایی، ر.، شیخی، ح.، 1387. بررسی میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام تحویلی به کارخانه شیر پاستوریزه سنندج. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان, [online] 13(1 (مسلسل 47)), pp.44-50. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=75476.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 197 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی