5 SID.ir | بررسي كيفيت فيزيكي، شيميايي و ميكروبي آب تصفيه شده دستگاههاي آب شيرين كن بخش خصوصي در شهر قم در سال 1381

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي كيفيت فيزيكي، شيميايي و ميكروبي آب تصفيه شده دستگاههاي آب شيرين كن بخش خصوصي در شهر قم در سال 1381

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم
 
چکیده: 

زمينه و هدف: آب مايه حيات و تن درستي است. سلامت آدمي در گرو سلامت آب و غذايي قرار دارد كه مصرف مي كند، استفاده از سيستم هاي غشايي به روش اسمز معكوس از روش هاي آب شيرين به شمار مي آيد كه در شهر قم به منظور شيرين كردن آب آشاميدني استفاده مي شود. اين تحقيق به منظور بررسي كيفيت فيزيکي، شيميايي و ميکروبي آب تصفيه شده از دستگاه هاي آب شيرين کن بخش خصوصي در شهر قم انجام شده است.
روش بررسي: اين تحقيق مطالعه اي توصيفي - مقطعي است كه براي بررسي كيفيت آب تصفيه شده از دستگاه هاي آب شيرين کن در شهر قم به مدت 4 ماه در سال 81 انجام شد. از آب ورودي و خروجي تمامي دستگاه هاي آب شيرين کن نمونه برداري گشت و نمونه ها، تحت روش هاي آزمايش استاندارد، آزمايش شدند. نتايج به دست آمده با شكل جدول، نمودار و هم چنين شاخص مركزي ميانگين و انحراف معيار داده ها با نرم افزار Excel تجزيه و تحليل گشتند. ميانگين داده ها با مقادير استاندارد ملي و جهاني مقايسه گرديد.
يافته ها: نتايج نشان داد که غلظت كلر باقي مانده، سختي كل و فلورايد از حداقل مطلوب مورد نياز براي آب شرب پايين تر است. مقدار PH تقريبا درآب تصفيه شده تمامي دستگاه ها، كمتر از حد مطلوب قرار دارد. نتايج نمونه برداري ميكروبي نشان داد، 6% نمونه ها آلودگي ميكروبي دارند.
نتيجه گيري: نتايج اين پژوهش نشان مي دهد که مقدار فلورايد، کلر باقي مانده، سختي کلر و PH در آب حاصل از اين دستگاه ها تا رسيدن به مقادير استاندارد اضافه شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 422
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی