نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر نان غني شده با فولات بر وضعيت هوموسيستيين، فولات و ویتامین B12 افراد هيپرهوموسيستيينيميك 70-60 ساله: مطالعه هوموسيستيين تهران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، شهرک قدس، بلوار فرحزادی، خیابان ارغوان غربی، شماره 46، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، گروه تغذیه جامعه
 
چکیده: 
مقدمه: برنامه غني سازي غلات با فولات، آثار سودمندي برهيپرهوموسيستيينمي و بيماري هاي قلبي دارد. غني سازي با فولات منجر به افزايش سطح فولات خون و كاهش هوموسيستيين سرم شده است.روش ها: در يک کارآزمايي  باليني نيمه تجربي، 17 زن و مرد 61±5 ساله هيپرهوموسيستيينميک با ميانگين هوموسيستيينmmol/L  15.32±6.13 وارد مطالعه شدند. افراد مورد بررسي به مدت 8 هفته نان غني شده با فولات به ميزان 100mg در روز دريافت کردند. داده هاي ثبت مواد غذايي 3 روزه، بسامد خوراک و BMI (نمايه توده بدني) در زمان شروع و هفته هشتم مطالعه تعيين شد. ميزان هوموسيستيين پلاسما و فولات سرم در زمان شروع و هفته هشتم اندازه گيري شد. تجزيه و تحليل رژيم غذايي و داده ها توسط نرم افزار Nutritionist III و SPSS  ويرايش 15 و آزمون Paired t-test صورت گرفت.يافته ها: ميانگين هوموسيستيين پلاسما در افراد تحت مطالعه پس از 8 هفته مصرف نان غني شده با فولات mmol/L 10.48±3.11 بود که بطور معني داري كاهش يافته بود (P<0.001). غلظت فولات سرم افراد مورد بررسي پس از 8 هفته 26% افزايش نشان داد  .(P=0.06)ميانگين نمايه توده بدن و انرژي، و ساير اجزاي رژيم غذايي تفاوت آماري معناداري نشان ندادند. دريافت ويتامين C رژيم غذايي بطور معنادار کاهش يافت (P<0.001).نتيجه گيري: مصرف نان غني شده با فولات به ميزان 100mg در افراد هيپرهوموسيستيينميک 70-60 ساله در مدت 8 هفته منجر به کاهش معني دار هوموسيستيين پلاسما و افزايش فولات سرم شد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

میرعارفین، م.، و امین پور، آ.، و فخرزاده، ح.، و طاهباز، ف.، و ابدی، ع. (1386). اثر نان غنی شده با فولات بر وضعیت هوموسیستیین, فولات و ویتامین B12 افراد هیپرهوموسیستیینیمیک 70-60 ساله: مطالعه هوموسیستیین تهران. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران), 7(2 (پیاپی 23)), 229-237. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=73622



Vancouver : کپی

میرعارفین مژده، امین پور آزاده، فخرزاده حسین، طاهباز فریده، ابدی علیرضا. اثر نان غنی شده با فولات بر وضعیت هوموسیستیین, فولات و ویتامین B12 افراد هیپرهوموسیستیینیمیک 70-60 ساله: مطالعه هوموسیستیین تهران. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران). 1386 [cited 2022August15];7(2 (پیاپی 23)):229-237. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=73622



IEEE : کپی

میرعارفین، م.، امین پور، آ.، فخرزاده، ح.، طاهباز، ف.، ابدی، ع.، 1386. اثر نان غنی شده با فولات بر وضعیت هوموسیستیین, فولات و ویتامین B12 افراد هیپرهوموسیستیینیمیک 70-60 ساله: مطالعه هوموسیستیین تهران. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران), [online] 7(2 (پیاپی 23)), pp.229-237. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=73622.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 97 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی