3 SID.ir | كيفيت تغذيه ميان وعده اي نوجوانان 18-12 سال
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

كيفيت تغذيه ميان وعده اي نوجوانان 18-12 سال

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه آموزشی بهداشت جامعه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: نوجواني دوران منحصر به فردي در زندگي است. آگاهي در مورد تغذيه مطلوب در طي اين دوران مي تواند از بسياري از بيماري هاي مرتبط با تغذيه در دوران بزرگ سالي پيشگيري كند. متاسفانه در دهه هاي اخير شاهد تغذيه ميان وعده نامطلوب نوجوانان بوده ايم. اين مطالعه با هدف تعيين كيفيت تغذيه ميان وعده اي نوجوانان 18-12 ساله منطقه 17 شهر تهران انجام گرفته است.
روش بررسي: اين بررسي يك مطالعه پيمايشي از نوع مقطعي است نمونه ها شامل 907 دختر و پسر ايراني 18-12 ساله مشغول به تحصيل در يكي از مدارس راهنمايي و يا دبيرستان منطقه 17 شهر تهران بودند كه با روش خوشه ايي انتخاب شدند . جمع آوري اطلاعات با استفاده از پرسشنامه انجام گرفت و جهت تجزيه و تحليل داده ها از نرم افزار SPSS و روش هاي آماري توصيفي و استنباطي از جمله مجذور كاي استفاده شده است.
يافته ها: نتايج نشان داد كه بيشترين درصد (1/35%) واحدهاي مورد بررسي 16-14 ساله، 8/52% پسر، 1/26% اول دبيرستان، 5/71% داراي 3-1 خواهر يا برادر هستند. همچنين بيشترين آنها داراي شاخص توده بدني (Body Mass Index=BMI) طبيعي مي باشند. 28% دسته خوراكي شامل چيپس و پفك را بالاي حد متوسط به عنوان ميان وعده مصرف مي كنند. 46% يك بار در روز تغذيه ميان وعده دارند. 62% عصرها خوراكي ميان وعده خورده اند. 9/56% واحدهاي مورد مطالعه گاهي اوقات خوراكي ميان وعده مي خورند. بين برخي از متغير هاي فردي مثل سن، جنسيت، مقطع تحصيلي، سن پدر و مادر، تحصيلات پدر و مادر و شغل مادر با نوع خوراكي ميان وعده ارتباط آماري معنادار(05/0>P) مشاهده شد.
نتيجه گيري: نتايج مطالعه نشان داد نوع، زمان، تعداد دفعات تغذيه ميان وعده اي نوجوانان در سطح خوبي نبوده و نياز به آموزش در اين زمينه به نوجوانان و والدين آن ها ضروري است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 308
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی