برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر مصرف خوراكي تره كوهي بر ميزان گلوكز، تري گليسيريد و كلسترول توتال سرم در موش صحرايي ديابتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه شاهد، دانشکده پزشکی، گروه فیزیولوژی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی
 
چکیده: 

سابقه و هدف: كاهش دادن سطح گلوكز و ليپيدهاي نامطلوب سرم در بيماران ديابتي با استفاده از گياهان دارويي از اهميت باليني زيادي برخوردار مي باشد. با توجه به وجود شواهد تحقيقاتي مبني بر شباهت تره كوهي و سير از نظر برخي مواد موثره و ضد ديابتي بودن سير، لذا در بررسي حاضر اثر مصرف خوراكي و مزمن تره كوهي بر ميزان گلوكز،‌ تري گليسيريد و كلسترول توتال سرم موش صحرايي ديابتي مورد بررسي قرار گرفت.
مواد و روش ها: براي اين منظور موش هاي صحرايي نر به تعداد 36 سر به طور تصادفي به چهار گروه كنترل، كنترل تحت تيمار با تره كوهي، ديابتي و گروه ديابتي تيمار شده با تره كوهي تقسيم شدند. دو گروه تحت تيمار با تره كوهي نيز پودر مخلوط شده اين گياه با غذاي استاندارد موش (6.25%) را دريافت نمودند. متغيرهاي وزن،‌ گلوكز، تري گليسيريد و كلسترول توتال سرم در هفته قبل بررسي و در هفته هاي 2 و 4 پس از بررسي تعيين گرديد.
يافته ها: ميزان گلوكز سرم در گروه ديابتي افزايش معني داري را در هفته چهارم در مقايسه با هفته قبل از آزمايش نشان مي دهد
(P<0.0001) و ميزان گلوكز سرم در گروه ديابتي تحت درمان با تره كوهي كاهش معني داري را در مقايسه با گروه ديابتي در همين هفته نشان داد (P<0.05). بعلاوه تجويز اين گياه به موش هاي گروه كنترل تغيير معني دار در ميزان گلوكز سرم ايجاد ننمود. از طرف ديگر، سطح تري گليسيريد در گروه ديابتي افزايش معني داري را در هفته چهارم نسبت به هفته قبل بررسي نشان داد (P<0.05) و سطح تري گليسيريد در هفته چهارم در گروه ديابتي تحت درمان با تره كوهي در مقايسه با گروه ديابتي به طور معني دار پايين تر بود (P<0.05). هم چنين يك كاهش معني دار در سطح كلسترول سرم در گروه ديابتي تحت درمان با تره كوهي در هفته چهارم در مقايسه با گروه ديابتي مشاهده شد (P<0.01).
نتيجه گيري: تجويز خوراكي تره كوهي به مدت يك ماه موجب كاهش معني دار سطح گلوكز، كلسترول و تري گليسيريد سرم در مدل تجربي ديابت قندي القا شده توسط استرپتوزوتوسين در موش صحرايي مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

روغنی، م.، و آقایی، م. (1385). اثر مصرف خوراکی تره کوهی بر میزان گلوکز, تری گلیسیرید و کلسترول توتال سرم در موش صحرایی دیابتی. کومش, 8(2 (پیاپی 22)), 73-77. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=72537



Vancouver : کپی

روغنی مهرداد، آقایی محبوبه. اثر مصرف خوراکی تره کوهی بر میزان گلوکز, تری گلیسیرید و کلسترول توتال سرم در موش صحرایی دیابتی. کومش. 1385 [cited 2021October21];8(2 (پیاپی 22)):73-77. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=72537



IEEE : کپی

روغنی، م.، آقایی، م.، 1385. اثر مصرف خوراکی تره کوهی بر میزان گلوکز, تری گلیسیرید و کلسترول توتال سرم در موش صحرایی دیابتی. کومش, [online] 8(2 (پیاپی 22)), pp.73-77. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=72537.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 468 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی