برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1383 , دوره  18 , شماره  2 ; از صفحه 125 تا صفحه 134 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير سولفات روي بر مقاومت به سميت بور در ذرت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
سميت بور به علت كاربرد آبهاي نسبتاً شور از عوامل حدود كننده رشد ذرت( .Zea mays L) در قسمتهاي جنوبي ايران است. در سالهاي اخير استفاده از عناصر غذايي مانند روي براي مقابله با تنشها ازجمله سميت بور پيشنهاد شده است. در اين پژوهش تأثير سولفات روي بر مقاومت ذرت به سميت بور مورد ارزيابي قرار گرفت. آزمايش در گلخانه به صورت فاكتوريل در قالب طرح كاملاً تصادفي، با سه سطح روي ( 5 و 10 ميلي‌گرم روي در كيلو‌گرم خاك به صورت سولفات روي (و هفت سطح بور (0،5/2، 5، 10، 20، 40 و80 ميلي‌گرم بور در كيلوگرم خاك به صورت اسيد‌بوريك) با سه تكرار در يك خاك آهكي انجام شد. كاربرد بور سبب كاهش ارتفاع و وزن خشك قسمت هوايي گياه گرديد. همچنين در سطوح پايين سبب افزايش و در سطوح بالا موجب كاهش جذب و درصد بازيابي ظاهري اين عنصر توسط گياه شد. مصرف بور غلظت بور در گياه را افزايش داد و در سطوح كم و متوسط غلظت و جذب روي را افزايش ولي در سطوح بالا باعث كاهش غلظت و جذب روي شد. كاربرد روي باعث افزايش ارتفاع گياه، غلظت و جذب روي، تحمل گياه نسبت به سطوح نسبتاً بالاي بور گرديد، ولي غلظت بور در گياه را كاهش داد و باعث تغيير در جذب بور شد. نتايج نشان مي‌دهند كه كاربرد سولفات روي در خاكهاي با بور نسبتاً زياد قادر به كاهش اثرات سوء سميت بور و در نتيجه افزايش عملكرد ذرت مي‌باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 255
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی