برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1386 , دوره  11 , شماره  2 ; از صفحه 127 تا صفحه 131 .
 
عنوان مقاله: 

اثر سيرخام بر فاكتورهاي بيوشيميايي خون در افراد با چربي و قند خون بالا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: دو عامل خطر مهم بيماري اترواسكلروز، ديابت شيرين و افزايش چربي هاي خون مي باشد. سير از زمان هاي قديم مورد استفاده بوده و مطالعات مختلفي در مورد اثرات سير بر كاهش قند و چربي خون صورت گرفته كه بعضي از آنها اين موضوع را اثبات و برخي رد كرده اند. هدف از تحقيق حاضر مطالعه اثر مصرف سير خام (Allium sativum) بر روي تعدادي از فاكتورهاي بيوشيميايي خون در افراد با قند و چربي بالا مي باشد.
روش كار: اين مطالعه كارآزمايي باليني، بر روي 25 نفر افراد واجد شرايط و با ميزان قند خون بالاي 126 ميلي گرم در دسي ليتر و كلسترول تام خون بيش از 245 ميلي گرم در دسي ليتر انجام گرفت. هر داوطلب 5 گرم سيرخام را دو بار در روز به مدت 42 روز مصرف كرد و سپس 42 روز اصلا سير مصرف نكرد. سه مرحله خونگيري بصورت ناشتا جهت اندازه گيري فاكتورهاي بيوشيميايي انجام شد. نتايج با استفاده از آزمون
ANOVA مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت و P<0.05 معني دار در نظر گرفته شد.
نتايج: ميزان متوسط قندخون ناشتا
(P<0.01) و كلسترول تام (P<0.001) پس از 42 روز مصرف سير خام به صورت معني داري كاهش يافت. اما بعد از قطع مصرف سير مجددا افزايش پيدا كرد. HDL-C به صورت معني دراي افزايش و HbA1C كاهش يافت (P<0.05). مصرف سير خام بر اوره كراتينين اسيد اوريك تست هاي عملكرد كبدي كلسترول با دانسيته پايين تاثير معني داري نشان نداد.
نتيجه گيري: با توجه به نتايج تحقيق اخير، مي توان به اين نتيجه رسيد كه مصرف سير مي تواند كلسترول تام خون،
FBS و HbA1C را كاهش و HDL-C را افزايش دهد. بنابراين سير مي تواند در موارد خفيف ديابت شيرين و هيپرلپيدمي به خصوص در كساني كه نتوانند داروهاي شيميايي را تحمل كنند، مفيد باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

محمودی، م.، و حاجی زاده، م.، و حسینی سادات، ک.، و حسینی، س.، و اسدی کرم، غ.، و خاکساری، م.، و صادقی، ع. (1386). اثر سیرخام بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون در افراد با چربی و قند خون بالا. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY), 11(2), 127-131. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=72474



Vancouver : کپی

محمودی مهدی، حاجی زاده محمدرضا، حسینی سادات کبری، حسینی سیدحبیب اله، اسدی کرم غلامرضا، خاکساری محمد، صادقی عباس. اثر سیرخام بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون در افراد با چربی و قند خون بالا. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY). 1386 [cited 2021September19];11(2):127-131. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=72474



IEEE : کپی

محمودی، م.، حاجی زاده، م.، حسینی سادات، ک.، حسینی، س.، اسدی کرم، غ.، خاکساری، م.، صادقی، ع.، 1386. اثر سیرخام بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون در افراد با چربی و قند خون بالا. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY), [online] 11(2), pp.127-131. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=72474.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 7171 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی