برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

خواص آنتي اكسيداني آب انار و توانايي آن در خنثي سازي راديكال هاي آزاد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بیرجند، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دانشکده پزشکی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: شواهد اپيدميولوژيكي نشان داده اند كه مصرف مناسب غذاها و يا نوشيدني هاي غني از تركيبات فنوليك و آنتي اكسيدان ها، ميزان ابتلا به بسياري از بيماري ها از جمله بيماري هاي قلبي- عروقي را كاهش مي دهد. در سال هاي اخير، مطالعات متعددي بر روي منابع طبيعي به منظور يافتن منابع غني از آنتي اكسيدان ها و نقش مصرف اين تركيبات در محافظت بدن در برابر صدمات ناشي از استرس اكسيداتيو انجام شده است. مطالعه حاضر با هدف ارزيابي و نشان دادن ميزان تركيبات فنوليك آب انار، ظرفيت آنتي اكسيداني آن و همچنين توانايي خنثي سازي راديكال هاي آزاد توسط آب انار و مقايسه آن با ساير آب ميوه ها انجام شد.
روش تحقيق: در اين مطالعه تجربي، شاخص هاي آنتي اكسيداني كنسانتره انار و همچنين 9 آب ميوه تجاري، مورد ارزيابي قرار گرفتند. تركيبات فنوليك نمونه هاي مورد نظر با روش فولين سيوكالتو
(Folin-Ciocalteu)، ظرفيت تام آنتي اكسيداني آنها با روش (Ferric Reducing/Antioxidant Power Assay) FRAP و توانايي آنها در خنثي سازي راديكال (1, 1-Diphenyl-2-Picrylhydrazyl) DPPH اندازه گيري گرديد. همچنين توانايي آب انار در مهار پراكسيداسيون ليپيدهاي پلاسما، القا شده توسط يون هاي مس و تاثير آب انار در مهار هموليز گلبول قرمز، القا شده توسط پروكسيد هيدروژن نيز مورد بررسي قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماري One Sample و ضريب همبستگي پيرسون مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند.
يافته ها: بيشترين ميزان تركيبات فنليك مربوط به آب انار (
205.0±5.0 ميلي گرم معادل اسيد گاليك موجود در 100 ميلي ليتر براي كنسانتره رقيق شده انار) بود؛ همچنين بيشترين ظرفيت تام آنتي اكسيداني نيز در آب انار مشاهده شد (11.17±0.30 ميلي مول در ليتر). در روش DPPH كه توانايي مهار يا خنثي سازي اين راديكال توسط نمونه مورد نظر ارزيابي شد نيز آب انار بيشترين توانايي را نشان داد (96%). مطالعات همبستگي نشان داد كه ارتباط مثبت و معني داري بين محتواي تركيبات فنليك نمونه هاي مورد مطالعه و سطح ظرفيت تام آنتي اكسيداني آنها و نيز توانايي مهار يا خنثي سازي راديكال DPPH توسط آنها وجود دارد. بررسي نتايج تاثير رقت هاي مختلف آب انار بر مهار تشكيل دي ان كونژوگه در ليپيدهاي پلاسما و بر مهار هموليز گلبول قرمز نيز نشان داد كه در يك روند وابسته به دوز، با افزايش غلظت آب انار در محيط، ميزان مهار هموليز افزايش مي يابد.
نتيجه گيري: بر اساس نتايج اين مطالعه مي توان اذعان داشت كه آب انار نسبت به ساير آب ميوه هاي مورد مطالعه از تركيبات فنليك بيشتري برخوردار مي باشد و ظرفيت تام آنتي اكسيداني آن بالا است؛ همچنين توانايي زيادي در مهار راديكال هاي مختلف را دارد و مي تواند اثرات سودمندي در تقويت سيستم دفاع آنتي اكسيداني بدن و كاهش استرس اكسيداتيو داشته باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

زربان، ا.، و ملکانه، م.، و بقراطی، م. (1386). خواص آنتی اکسیدانی آب انار و توانایی آن در خنثی سازی رادیکال های آزاد. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند, 14(3 (پیاپی 32)), 19-26. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=72248



Vancouver : کپی

زربان اصغر، ملکانه محمد، بقراطی میثم. خواص آنتی اکسیدانی آب انار و توانایی آن در خنثی سازی رادیکال های آزاد. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. 1386 [cited 2021June24];14(3 (پیاپی 32)):19-26. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=72248



IEEE : کپی

زربان، ا.، ملکانه، م.، بقراطی، م.، 1386. خواص آنتی اکسیدانی آب انار و توانایی آن در خنثی سازی رادیکال های آزاد. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند, [online] 14(3 (پیاپی 32)), pp.19-26. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=72248.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 416 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی