مشخصات مقاله عنوان نشریه: افق دانش اطلاعات شماره: بهار 1386 , دوره 13 , شماره 1 ; از صفحه 10 تا صفحه 14 . عنوان مقاله: وضعيت دريافت انرژي و مواد مغذي در مقايسه با مقادير استاندارد در بيماران ديابتي نوع 2 ساكن سبزوار نویسندگان: كوشكي اكرم*, گل افروزشهري مهدي آدرس: * سبزوار، دانشکده علوم پزشکی سبزوار، حوزه معاونت آموزشی، دانشکده علوم پزشکی سبزوار چکیده: زمينه و اهدف: ديابت نوع (NIDDM) 2 يكي از شايع ترين بيماري هاي متابوليكي است كه 5% تا 6% كل جمعيت جوامع بشري را گرفتار مي سازد. اهميت اين بيماري علاوه بر شيوع بالا، به دليل بروز عوارض متعددي چون بيماري هاي قلبي-عروقي، نفروپاتي، نوروپاتي و ... مي باشد. بر اساس مطالعات مختلف، مواد مغذي نقش حياتي در كنترل يا پيشگيري اين بيماري دارند؛ مطالعه حاضر به منظور تعيين وضعيت دريافت انرژي و مواد مغذي در مقايسه با استاندارد در بيماران ديابتي نوع 2 انجام شد.روش تحقيق: اين مطالعه مقطعي و تحليلي بر روي 92 بيمار ديابتي نوع 2 مراجعه كننده به كلينيك ديابت سبزوار انجام شد. پس از اندازه گيري قد و وزن بيماران، مواد مغذي هر فرد به روش يادآمد 24 ساعته خوراك براي سه روز متوالي و بسامد خوراك ثبت گرديد و با نرم افزار Food Processor، دريافت مواد مغذي هر فرد تعيين شد. داده ها با استفاده از آزمون هاي آمار توصيفي، One Sample t و اسميرنف كولموگروف در سطح معني داري P£0.05 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند.يافته ها: ميانيگن سني بيماران 53.83±13.03 سال و ميانگين شاخص توده بدني آنان 26.89±4.82 kg/m2 بود. ميزان دريافت انرژي و تمام درشت مغذي ها به استثناي پروتئين در زنان و مردان كمتر از حد استاندارد بود (P<0.05)؛ همچنين در زنان ميزان دريافت تمام ريزمغذيها به استثناي سديم پايين تر از حد استاندارد بود. در مردان نيز ريزمغذيها چون فولاسين، ويتامين B12، ويتامين E، كلسيم، فسفر، منيزيم، پتاسيم، روي، مس و سلنيوم پايين تر از حد استاندارد بود (P<0.05).نتيجه گيري: بر اساس يافته هاي اين تحقيق، دريافت درشت مغذيها و ريز مغذيها در بيماران ديابتي نوع 2 كمتر از مقادير توصيه شده است و اين امر لزوم توجه بيشتري به رژيم غذايي اين بيماران را جهت كاهش عوارض بيماري مي طلبد. کلید واژه: ديابت نوع 2(Q2)انرژي(Q3)مواد مغذي(Q3)استاندارد(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: سندرم متابولیکآدیپونکتیندیابت نوع دودیابتچینامریکاآسیای مرکزیامنیت انرژیPAHsتنگه هرمزدریای عمانجزیره قشممدیریت کیفیتارزیابیشاخص های عملکردیاعتباربخشی ارجاعات: شيوع ديابت قندي و اختلال تحمل گلوكز در افراد بالاي 25 سال قزوين مقالات نشریه ای مرتبط: تاثير وضعيت دريافت درشت مغذي ها و ريزمغذي ها روي فشار خون بيماران ديابتي نوع II در شهرستان سبزواربررسي دريافت ريز مغذي ها و درشت مغذي ها در رژيم غذايي دانشجويان دختر دانشگاه علوم پزشکي اصفهان و مقايسه آن با استانداردهاي تعيين شدهارزش تغذيه اي و كفايت غذاي مصرفي بيماران مبتلا به ديابت نوع 2وضعيت دريافت درشت مغذي ها و ريزمغذي ها در مقايسه با مقادير استاندارد در بيماران همودياليزيمقايسه دريافت انرژي و مواد مغذي در زنان باردار ساكن شهر سبزوار با مقادير دريافت استاندارد (DRI) مقالات همایشی مرتبط: بررسی تاثیر مصرف ریز مغذی ها، درشت مغذی ها و الگوهای غذایی بر سرطان سینه: مرور سیستماتیکمقایسه مواد مغذی برخی جیرههای تولیدی آبزیان در استان چهار محال و بختیاریآخرین یافته ها از نقش تغذیه و مواد مغذی در ناباروری مردانبررسی وضعیت دریافت ریز مغذی های آنتی اکسیدان در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2بررسی ارتباط دریافت درشت مغذی ها با پروتیین واکنش گر C با حساسیت بالا (hs-CRP) در ساکنین خانه سالمندان شهر سبزوار (مطالعه مقطعی) (حیطه تغذیه و سلامت) ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 119 آخرین های بلاگ تکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notشماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیم ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی