برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1386 , دوره  13 , شماره  1 ; از صفحه 10 تا صفحه 14 .
 
عنوان مقاله: 

وضعيت دريافت انرژي و مواد مغذي در مقايسه با مقادير استاندارد در بيماران ديابتي نوع 2 ساكن سبزوار

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* سبزوار، دانشکده علوم پزشکی سبزوار، حوزه معاونت آموزشی، دانشکده علوم پزشکی سبزوار
 
چکیده: 

زمينه و اهدف: ديابت نوع (NIDDM) 2 يكي از شايع ترين بيماري هاي متابوليكي است كه 5% تا 6% كل جمعيت جوامع بشري را گرفتار مي سازد. اهميت اين بيماري علاوه بر شيوع بالا، به دليل بروز عوارض متعددي چون بيماري هاي قلبي-عروقي، نفروپاتي، نوروپاتي و ... مي باشد. بر اساس مطالعات مختلف، مواد مغذي نقش حياتي در كنترل يا پيشگيري اين بيماري دارند؛ مطالعه حاضر به منظور تعيين وضعيت دريافت انرژي و مواد مغذي در مقايسه با استاندارد در بيماران ديابتي نوع 2 انجام شد.
روش تحقيق: اين مطالعه مقطعي و تحليلي بر روي 92 بيمار ديابتي نوع 2 مراجعه كننده به كلينيك ديابت سبزوار انجام شد. پس از اندازه گيري قد و وزن بيماران، مواد مغذي هر فرد به روش يادآمد 24 ساعته خوراك براي سه روز متوالي و بسامد خوراك ثبت گرديد و با نرم افزار
Food Processor، دريافت مواد مغذي هر فرد تعيين شد. داده ها با استفاده از آزمون هاي آمار توصيفي، One Sample t و اسميرنف كولموگروف در سطح معني داري P£0.05 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند.
يافته ها: ميانيگن سني بيماران
53.83±13.03 سال و ميانگين شاخص توده بدني آنان 26.89±4.82 kg/m2 بود. ميزان دريافت انرژي و تمام درشت مغذي ها به استثناي پروتئين در زنان و مردان كمتر از حد استاندارد بود (P<0.05)؛ همچنين در زنان ميزان دريافت تمام ريزمغذيها به استثناي سديم پايين تر از حد استاندارد بود. در مردان نيز ريزمغذيها چون فولاسين، ويتامين B12، ويتامين E، كلسيم، فسفر، منيزيم، پتاسيم، روي، مس و سلنيوم پايين تر از حد استاندارد بود (P<0.05).
نتيجه گيري: بر اساس يافته هاي اين تحقيق، دريافت درشت مغذيها و ريز مغذيها در بيماران ديابتي نوع 2 كمتر از مقادير توصيه شده است و اين امر لزوم توجه بيشتري به رژيم غذايي اين بيماران را جهت كاهش عوارض بيماري مي طلبد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 119
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی