5 SID.ir | بررسي اثرات گوگرد و كمپوست بر افزايش قابليت جذب عناصر غذايي خاك و عملكرد گندم
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات گوگرد و كمپوست بر افزايش قابليت جذب عناصر غذايي خاك و عملكرد گندم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
*
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثرات گوگرد و كمپوست بر افزايش قابليت جذب عناصر غذايي خاك، افزايش جذب عناصر توسط گندم و همچنين افزايش عملكرد گندم در خاكهاي شديداً آهكي منطقه گچساران، آزمايشي در قالب طرح بلوكهاي كامل تصادفي با سه تيمار شاهد، گوگرد پودري 300 كيلو گرم در هكتار و گوگرد پودري 300 كيلوگرم در هكتار باضافه 20 تن در هكتار كمپوست، در چهار تكرار به مرحله اجرا درآمد. نتايج بدست آمده نشان داد كه مصرف گوگرد عملكرد محصول دانه گندم را به ميزان 190 كيلوگرم در هكتار (6/3%) و مصرف توام گوگرد و كمپوست عملكرد دانه را به ميزان 330 كيلو گرم درهكتار (4/8%) نسبت به شاهد افزايش دادند كه هيچيك از نظر آماري معني دار نبودند. مصرف گوگرد سبب افزايش غلظت عناصر غذايي در دانه گندم به ميزان 5/5% براي فسفر، 11% براي پتاسيم، 39% براي آهن، 5% براي روي و 29% براي مس گرديد. ولي در افزايش غلظت منگنز تاثيري نداشت. اين در حالي بود كه مصرف توام گوگرد و كمپوست غلظت عناصر ياد شده را به نحو چشمگيري افزايش داد. به گونه اي كه براي فسفر 78%، پتاسيم 73%، آهن 68%، منگنز42 % ، روي 64% و براي مس 54% نسبت به شاهد افزايش جذب ديده شد. نتايج بدست آمده همچنين حكايت از آن داشت كه در اثر مصرف گوگرد، ميزان منگنز قابل جذب خاك بعد از برداشت گندم نسبت به شاهد به ميزان 121% و پتاسيم به ميزان 7% افزايش يافتند. در حالي كه در مورد ساير عناصر افزايشي ديده نشد. ولي در تيمار كمپوست باضافه گوگرد، ميزان فسفر قابل جذب خاك 87%، پتاسيم 5/34%، آهن 130%، روي 490% و مس بيش از 100%، در خاك بعد از برداشت گندم، نسبت به شاهد افزايش يافته بودند. در اين ميان ميزان منگنز قابل جذب خاك نسبت به تيمار قبل كمتر شد و از 121% افزايش به63% افزايش، تنزل يافت .

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 266
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی