برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1382 , دوره  22 , شماره  2 ; از صفحه 120 تا صفحه 137 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير سيتريک و اسکوربيک اسيد، ويتامين D3 و کلسيم بر کارآيي فيتاز ميکروبي در جيره هاي بر پايه ذرت و کنجاله سويا: عملکرد پرنده و قابليت هضم مواد مغذي از سن 1 تا 21 روزگي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

اين مطالعه به منظور تعيين اثر آنزيم فيتاز و اسيدهاي آلي (سيتريک و اسکوربيک)، ويتامين D3 و سطوح مختلف کلسيم بر عملکرد جوجه هاي گوشتي و قابليت هضم مواد مغذي (سن 1 تا 21 روزگي) در جيره هاي بر پايه ذرت و کنجاله سويا انجام شد. جوجه هاي گوشتي با جيره هاي زير در دو سطح 0.79 و %0.9 کلسيم تغذيه شدند. جيره ها شامل: 1) جيره شاهد منفي حاوي 0.315 درصد فسفر قابل دسترس، 2) جيره شاهد منفي به علاوه 500 واحد فيتاز در هر کيلوگرم جيره، 3) جيره شاهد منفي به علاوه فيتاز و 2 درصد سيتريک اسيد، 4) جيره شاهد منفي به علاوه فيتاز، سيتريک اسيد و 200 ميلي گرم در کيلوگرم اسکوربيک اسيد، 5) جيره شاهد منفي به علاوه فيتاز، سيتريک اسيد، اسکوربيک اسيد و 200 ميکروگرم در کيلوگرم ويتامين D3، 6) جيره شاهد حاوي 0.45 درصد فسفر قابل دسترس (توصيه شوراي پژوهش هاي ملي آمريکا). تيمارهاي آزمايشي هر کدام در 4 تکرار و 20 قطعه جوجه گوشتي در هر تکرار اجرا شدند. افزايش کلسيم جيره از 0.79 به %0.9 تاثير منفي بر ضريب تبديل خوراک داشت اما مصرف خوراک و قابليت هضم پروتئين را بهبود بخشيد. افزودن فيتاز به جيره موجب بهبود وزن بدن، ضريب تبديل خوراک، خاکستر درشت ني و قابليت هضم فسفر و پروتئين شد. افزودن سيتريک اسيد و اسکوربيک اسيد به همراه فيتاز، وزن بدن، بازده غذايي و ابقاي فسفر را در مقايسه با جيره شاهد به ترتيب 10، 8 و %57 افزايش داد. وزن بدن جوجه هاي تغذيه شده با جيره شاهد مشابه جوجه هايي بود که جيره شاهد منفي تکميل شده با فيتاز و اسيدهاي آلي را دريافت کردند. خاکستر درشت ني و قابليت هضم فسفر در جوجه هاي تغذيه شده با جيره داراي فيتاز، اسيدهاي آلي و ويتامين D3 به ترتيب 18 و 57 درصد بالاتر از جوجه هاي تغذيه شده با جيره شاهد منفي بود. نتايج اين مطالعه نشان داد که تکميل نمودن جيره هاي کم فسفر بر پايه ذرت و کنجاله سويا با مقادير مناسب فيتاز، سيتريک اسيد، اسکوربيک اسيد و ويتامين D3 موجب افزايش قابل ملاحظه اي در عملکرد جوجه هاي گوشتي و قابليت هضم مواد مغذي مي شود و با کاهش مقدار نيتروژن و فسفر مدفوع، اثرهاي محيطي سودمندي را به همراه دارد.

 
کلید واژه: 


 
موضوعات مرتبط: 
-
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

افشارمنش، م.، و سمیع، ع.، و پوررضا، ج. (1382). تاثیر سیتریک و اسکوربیک اسید, ویتامین D3 و کلسیم بر کارآیی فیتاز میکروبی در جیره های بر پایه ذرت و کنجاله سویا: عملکرد پرنده و قابلیت هضم مواد مغذی از سن 1 تا 21 روزگی. تحقیقات کشاورزی ایران, 22(2), 120-137. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=71706



Vancouver : کپی

افشارمنش محسن، سمیع عبدالحسین، پوررضا جواد. تاثیر سیتریک و اسکوربیک اسید, ویتامین D3 و کلسیم بر کارآیی فیتاز میکروبی در جیره های بر پایه ذرت و کنجاله سویا: عملکرد پرنده و قابلیت هضم مواد مغذی از سن 1 تا 21 روزگی. تحقیقات کشاورزی ایران. 1382 [cited 2021July27];22(2):120-137. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=71706



IEEE : کپی

افشارمنش، م.، سمیع، ع.، پوررضا، ج.، 1382. تاثیر سیتریک و اسکوربیک اسید, ویتامین D3 و کلسیم بر کارآیی فیتاز میکروبی در جیره های بر پایه ذرت و کنجاله سویا: عملکرد پرنده و قابلیت هضم مواد مغذی از سن 1 تا 21 روزگی. تحقیقات کشاورزی ایران, [online] 22(2), pp.120-137. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=71706.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 94 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی