برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1383 , دوره  8 , شماره  3 ; از صفحه 163 تا صفحه 169 .
 
عنوان مقاله: 

اثر افزودني هاي بستر جوجه هاي گوشتي بر خصوصيات شيميايي و فيزيکي آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

در قالب طرح کاملا تصادفي، اثر شش ماده افزودني مختلف به بستر شامل آهک، اسيد کلريدريک، زئوليت، زاج سفيد، پادآمونياک و اسيدهاي چرب بر ميزان ازت، pH، درجه حرارت رطوبت و بار ميکروبي بستر جوجه هاي گوشتي مورد بررسي قرار گرفت. هر يک از مواد مذکور به ميزان يک کيلوگرم در متر مربع به کار برده شد. تعداد 616 قطعه جوجه گوشتي (نر و ماده) به 28 گروه 22 قطعه اي تقسيم شدند و هر چهار گروه به يکي از هفت تيمارهاي آزمايشي از يک روزگي تا 56 روزگي اختصاص يافتند. همه تيمارها با جيره يکسان تغذيه و در طول دوره آزمايش معيارهاي فوق الذکر اندازه گيري شدند. رطوبت بستر تحت تاثير معني دار تيمارها واقع نشد. pH بستر تحت تاثير معني دار تيمارهاي آزمايشي قرار گرفت (p<0.05) به طوري که در سن 21 روزگي کمترين pH مربوط به زاج سفيد و بيشترين مربوط به آهک بود. روند تغيير pH در پايان دوره به نحوي بود که pH همه تيمارها تقريبا يکسان بود و اختلاف معني داري بين آنها مشاهده نشد. درجه حرارت بستر تحت تاثير معني دار تيمارها قرار نگرفت. اختلاف بين تيمارها از لحاظ ازت بستر و بار ميکروبي معني دار بود. هم بستگي بين  pHو ازت بستر معني دار و منفي بود (r=-0.95). اثر تيمارها بر فسفر محلول معني دار بود و بسترهاي حاوي زاج سفيد و پادآمونياک به طور معني داري فسفر محلول کمتري داشتند. هم بستگي بين فسفر محلول و pH مثبت و برابر r=0.48 بود.
نتايج نشان داد که استفاده از برخي مواد افزودني بستر مي توانند در کاهش
pH، فسفر محلول و افزايش ازت بستر موثر باشند و اين تاثير با افزايش زمان احتمالا به دليل مصرف شدن مواد موثره اين گونه افزودني ها کاهش مي يابد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

پوررضا، ج.، و ادریس، م.، و خسروی نیا، ح.، و آقایی، ع. (1383). اثر افزودنی های بستر جوجه های گوشتی بر خصوصیات شیمیایی و فیزیکی آن. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), 8(3), 163-169. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=71590



Vancouver : کپی

پوررضا جواد، ادریس محمدعلی، خسروی نیا حشمت اله، آقایی علی. اثر افزودنی های بستر جوجه های گوشتی بر خصوصیات شیمیایی و فیزیکی آن. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی). 1383 [cited 2021September16];8(3):163-169. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=71590



IEEE : کپی

پوررضا، ج.، ادریس، م.، خسروی نیا، ح.، آقایی، ع.، 1383. اثر افزودنی های بستر جوجه های گوشتی بر خصوصیات شیمیایی و فیزیکی آن. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), [online] 8(3), pp.163-169. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=71590.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 63 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی