برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1383 , دوره  8 , شماره  3 ; از صفحه 139 تا صفحه 147 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر افزودن اسيد استيک در آب آشاميدني بر عملکرد، شاخص هاي رشد و جمعيت ميکروبي ايلئوم جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
به منظور ارزيابي اثر افزودن اسيد استيک در آب آشاميدني بر عملکرد و ميکروارگانيسم هاي ايلئوم جوجه هاي گوشتي 300 قطعه جوجه نر گوشتي سويه تجارتي راس، در قالب يک طرح کاملا تصادفي داراي 5 تيمار و 5 تکرار، به 25 گروه 12 قطعه اي با ميانگين وزني مشابه تقسيم شدند. هر يک از 5 سطح اسيد استيک افزوده شده به آب آشاميدني (صفر، 0.1، 0.2، 0.3 و 0.4 درصد) به پنج تکرار و به مدت 21 روز داده شد. وزن کشي به صورت هفتگي انجام شد. در سنين 14 و 28 روزگي از هر پن يک جوجه به روش شکستن مهره گردن کشته شد و محتويات ايلئوم جمع آوري و براي بررسي ميکروبي استفاده شدند. در پايان دوره (49 روزگي) از هر يک جوجه کشته و وزن دستگاه گوارش، کبد، پانکراس و چربي حفره بطني به صورت جداگانه اندازه گيري شد. تعداد کل ميکروب هاي هوازي (Total Aerobic Counts, TAC) و کلي فرم ها در نمونه هاي گرفته شده از ايلئوم با استفاده از محيط کشت هاي باکتريولوژيک مناسب و روش هاي شمارش صفحه اي استاندارد (Aerobic Plate Count, APC) و شمارش صفحه اي سطحي (Surface Plate Count, SPC) ارزيابي گرديد. هيچ گونه تفاوت معني داري از لحاظ افزايش وزن، مصرف غذا، ضريب تبديل، وزن زنده و وزن هاي دستگاه گوارش، کبد، پانکراس و چربي حفره بطني بين تيمارها ديده نشد. هم چنين تفاوت هاي بين تيمارها از نظر تعداد کل ميکروب هاي هوازي و کلي فرم ها معني دار نبود.نتايج پژوهش حاضر بيان مي دارد که افزودن اسيد استيک به عنوان يک اسيد آلي به آب آشاميدني در سطوح فوق، عملکرد جوجه هاي گوشتي و نيز تعداد کل ميکروب هاي هوازي و کلي فرم ها در محتويات ايلئوم را تحت تاثير قرار نمي دهد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

اکبری، م.، و کرمانشاهی، ح.، و کلیدری، غ. (1383). بررسی اثر افزودن اسید استیک در آب آشامیدنی بر عملکرد, شاخص های رشد و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), 8(3), 139-147. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=71586



Vancouver : کپی

اکبری محمدرضا، کرمانشاهی حسن، کلیدری غلامعلی. بررسی اثر افزودن اسید استیک در آب آشامیدنی بر عملکرد, شاخص های رشد و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی). 1383 [cited 2022January24];8(3):139-147. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=71586



IEEE : کپی

اکبری، م.، کرمانشاهی، ح.، کلیدری، غ.، 1383. بررسی اثر افزودن اسید استیک در آب آشامیدنی بر عملکرد, شاخص های رشد و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), [online] 8(3), pp.139-147. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=71586.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 139 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی