برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1385 , دوره  3 , شماره  3 ; از صفحه 49 تا صفحه 56 .
 
عنوان مقاله: 

مقايسه تركيب اسيدهاي چرب، اگزاليك اسيد و عناصر معدني بذر و برگ ارقام خرفه ايراني (.Portulaca oleracea L) با نمونه خارجي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه تهران
 
چکیده: 

خرفه با نام علمي Portulaca oleracea L. گياهي يكساله و تابستانه متعلق به خانواده Portulacaceae است. اگرچه خرفه بعنوان علف هرز در مزارع مي رويد، ولي در مناطق جنوبي كشور به طور وسيع مورد كشت قرار مي گيرد. خرفه به علت داشتن اسيدهاي چرب غير اشباع و ارزش غذايي بالا حايز اهميت است. به منظور بررسي اسيدهاي چرب،‌اگزاليك اسيد و عناصر معدني (پتاسيم، كلسيم، منيزيم و آهن) ارقام خرفه ايراني اين پژوهش انجام شد. ارقام بهبهان، اهواز، برازجان و رقم تهران در گلخانه كشت شدند. اندازه گيري اسيدهاي چرب با گازكروماتوگرافي نشان داد كه لينولنيك اسيد (امگا-3) برگ و بذر بترتيب 30.15-19.69 و 29.81-19.42 درصد بود. مقدار اگزاليك اسيد برگ ارقام بين 40 تا 80 ميلي گرم در 100 گرم ماده تر متغير بوده و كمترين مقدار آن در رقم برازجان اندازه گيري شد. ميزان ماده خشك برگ از 4.71-4.25 درصد متغير بود. بيشترين مقدار پتاسيم و كلسيم در برگ رقم برگ رقم برازجان و مقدار آهن در رقم بهبهان بود. از عناصر معدني مقدار منيزيم در رقم جمع آوري شده از مزارع تهران 84.78 ميلي گرم در 100 گرم ماده تر بود. ميانگين مقدار پتاسيم، منيزيم، كلسيم و آهن ارقام ايراني بترتيب 500، 66، 154 و 31 ميلي گرم در 100 گرم ماده تر بود. اين پژوهش نشان داد كه ارقام خرفه ايراني منبع غني اسيد چرب امگا-3، عناصر معدني ضروري و داراي ميزان اگزاليك اسيد كمي بوده و براي تغذيه انسان توصيه مي شوند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

اسدی، ح.، و حسن دخت، م.، و دشتی، ف. (1385). مقایسه ترکیب اسیدهای چرب, اگزالیک اسید و عناصر معدنی بذر و برگ ارقام خرفه ایرانی (.Portulaca oleracea L) با نمونه خارجی. علوم و صنایع غذایی ایران, 3(3), 49-56. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=71166



Vancouver : کپی

اسدی حسینعلی، حسن دخت محمدرضا، دشتی فرشاد. مقایسه ترکیب اسیدهای چرب, اگزالیک اسید و عناصر معدنی بذر و برگ ارقام خرفه ایرانی (.Portulaca oleracea L) با نمونه خارجی. علوم و صنایع غذایی ایران. 1385 [cited 2021September17];3(3):49-56. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=71166



IEEE : کپی

اسدی، ح.، حسن دخت، م.، دشتی، ف.، 1385. مقایسه ترکیب اسیدهای چرب, اگزالیک اسید و عناصر معدنی بذر و برگ ارقام خرفه ایرانی (.Portulaca oleracea L) با نمونه خارجی. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 3(3), pp.49-56. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=71166.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 109 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی