5 SID.ir | ارزيابي كمي و كيفي آلودگي لاشه هاي طيور كشتارگاه هاي صنعتي استان تهران به سالمونلا
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

ارزيابي كمي و كيفي آلودگي لاشه هاي طيور كشتارگاه هاي صنعتي استان تهران به سالمونلا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، ایران
 
چکیده: 

لاشه طيورگوشتي به عنوان يك منبع مهم آلودگي به باكتري سالمونلا مطرح مي باشد و تعيين فراواني و ميزان آلودگي باكتري در اين فرآورده، معياري براي ارزيابي وضعيت بهداشتي كشتارگاه و تعيين مخاطرات بهداشتي گوشت مرغ براي مصرف كنندگان محسوب مي شود. در اين مطالعه، با روش كشت مرسوم، وجود آلودگي به باكتري سالمونلا در لاشه هاي طيور كشتارگاه هاي استان تهران مشخص و به روش MPN سه لوله اي تعداد باكتري در لاشه هاي مثبت شمارش شد. در 31 درصد لاشه ها، آلودگي منفي و در 69 درصد مثبت تعيين شد، بر اساس شاخص تعداد باكتري در لاشه ميانگين تعداد، در 73.62 درصد لاشه هاي مثبت 49.50، در 16.48 درصد 279.5 در 7.60 درصد 2605 و در 2.30 درصد بيش از 3300 باكتري تعيين گرديد. بر پايه شاخص تعداد باكتري سالمونلا در گرم و سانتيمتر مربع مساحت لاشه، در 93.42 درصد، ميانگين تعداد باكتري در گرم و در سانتيمتر مربع به تر تيب 0.054 و 0.047، در 4.38 درصد 1.69 و 1.41 و در 2.20 درصد 1.70 و 1.50 تعيين شد. آناليز آماري يافته هاي بدست آمده و محاسبه نسبت و ميانگين نشان داد كه ميانگين تعداد باكتري بر پايه شاخص هاي مختلف در لاشه هاي آلوده خيلي زياد نيست، ليكن فراواني آلودگي زياد است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 191
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی