برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1386 , دوره  25 , شماره  86 ; از صفحه 87 تا صفحه 95 .
 
عنوان مقاله: 

اثر استفاده از آرد جو دو سر در نان بر کاهش قند و کلسترول خون

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
 
چکیده: 

مقدمه: نان بخش مهمي از جيره غذاي مردم ايران را تشکيل مي دهد؛ يولاف منبع خوبي از نظر پروتئين با ارزش تغذيه اي بالاست که در تهيه نان مورد استفاده قرار مي گيرد. اين مطالعه با در نظر گرفتن اثر فيبرهاي رژيمي به ويژه فيبرهاي موجود در يولاف بر سلامت تغذيه انسان، اثر نان تهيه شده از آرد يولاف و آرد گندم بر کاهش قند، کلسترول، تري گليسريد، HDL و LDL خون را مورد بررسي قرار داد.
روش ها: از ميان پرونده هاي بهداري دانشگاه صنعتي اصفهان افراد داراي قند و کلسترول و يا تري گليسيريد بيشتر از معمول انتخاب شدند که 21 نفر از آنان شرايط شرکت در مطالعه را پذيرفتند. براي تهيه نان يولاف و گندم از آرد کامل يولاف رقم کانادايي کاليبر (
Calibre) به نسبت 25 درصد و آرد گندم رقم روشن با درجه استخراج 78 درصد به نسبت 75 درصد استفاده شد. براي آماده سازي آرد يولاف، يولاف پوست گيري نشده به مدت 20 دقيقه در دماي c°75 حرارت داده شد تا عمل پوست گيري راحت تر صورت گيرد. سپس آنزيم بري يولاف در دماي c°100 به مدت يک ساعت صورت گرفت. عمل آنزيم بري براي جلوگيري از تلخ شدن آرد يولاف انجام شد. آرد کامل يولاف براي توليد نان مورد استفاده قرار گرفت. نان توليد شده به مدت 15 روز هر روز سه وعده و هر وعده 150 گرم به جاي مصرف نان معمول در جيره ي غذايي افراد مورد بررسي قرار گرفت. نمونه خون داوطلبان قبل از مصرف نان، 10 روز و 15 روز پس از مصرف نان گرفته شد و خصوصيات قند ناشتا، کلسترول، تري گليسريد، LDL و HDL تعيين گرديد. نتايج به دست آمده مورد تحليل آماري قرار گرفت.
يافته ها: مصرف نان يولاف (25 درصد آرد کامل يولاف و 75 درصد آرد 87 درصد استحصال گندم) موجب کاهش قند، کلسترول،
HDL و LDL خون مصرف کنندگان نان شده است و اختلاف معني داري در سطح يک درصد بين اين خصوصيات خون قبل از مصرف و پس از 15 روز مصرف نان وجود داشت. نتايج نشان داد که مصرف نان يولاف اثر معني داري از نظر آماري بر مقدار تري گليسيريد خون افراد مصرف کننده نداشته است. البته مقدار تري گليسريد خون اين افراد پس از مصرف نان کم تر از قبل از مصرف آن بود.
نتيجه گيري: مصرف نان يولاف موجب کاهش قند، کلسترول،
HDL و LDL خون مصرف کنندگان نان مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شاهدی باغ خندان، م.، و فضیلتی، م. (1386). اثر استفاده از آرد جو دو سر در نان بر کاهش قند و کلسترول خون. مجله دانشکده پزشکی اصفهان, 25(86), 87-95. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=70495



Vancouver : کپی

شاهدی باغ خندان محمد، فضیلتی محمد. اثر استفاده از آرد جو دو سر در نان بر کاهش قند و کلسترول خون. مجله دانشکده پزشکی اصفهان. 1386 [cited 2021August01];25(86):87-95. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=70495



IEEE : کپی

شاهدی باغ خندان، م.، فضیلتی، م.، 1386. اثر استفاده از آرد جو دو سر در نان بر کاهش قند و کلسترول خون. مجله دانشکده پزشکی اصفهان, [online] 25(86), pp.87-95. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=70495.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 570 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی