7 SID.ir | اثر فراوري شيميايي دانه جو با اوره، هيدروكسيدسديم يا فرمالدئيد بر عملكرد توليدي و فراسنجه هاي خوني گاوهاي هلشتاين شيرده
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر فراوري شيميايي دانه جو با اوره، هيدروكسيدسديم يا فرمالدئيد بر عملكرد توليدي و فراسنجه هاي خوني گاوهاي هلشتاين شيرده

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

به منظور تعيين اثر فرآوري شيميايي دانه جو به يكي از روش هاي تيمار با اوره، هيدروكسيدسديم يا فرمآلدئيد در تغذيه گاوهاي هلشتاين شيرده، آزمايشي در قالب طرح چرخشي متوازن با 16 راس گاو (در مرحله اول شيردهي)، چهار جيره و چهار دوره (هر دوره 21 روز با يك هفته جهت عادت دهي) انجام شد. تفاوت جيره هاي يك الي چهار در نوع جو مصرفي بود. به طوري كه جو فرآوري نشده، فرآوري شده با محلول هيدروكسيدسديم، فرمآلدئيد و اوره به ترتيب جيره هاي يك الي چهار بود. گاوها به صورت انفرادي و تا حد اشتها تغذيه مي شدند. توليد شير در هر بار دوشش و تركيبات شير هفته اي دو بار تعيين مي شد. همچنين در پايان هر دوره آزمايشي، نمونه گيري خون، مايع شكمبه و ادرار انجام مي شد. در اين آزمايش ميزان ماده خشك مصرفي، تغييرات وزن بدن و توليد شير تصحيح شده براي درصد چربي تحت تاثير جيره هاي آزمايشي قرار نگرفت ولي توليد شير خام گاوهايي كه با جيره هاي يك الي چهار تغذيه شده بودند به ترتيب 25.73، 26.98، 26.92 و 27.35  كيلوگرم در روز بود كه به طور معني داري تحت تاثير جيره ها قرار داشت (p<0.01). همچنين درصد چربي و كل مواد جامد شير گاوهاي تغذيه شد ه با جيره دو و چهار كاهش معني داري نسبت به دو گروه ديگر نشان داد. ولي درصد پروتئين و لاكتوز و همچنين ميزان توليد روزانه كليه تركيبات شير بين گروه ها تفاوتي نداشت. ميانگين pH مايع شكمبه و ادرار گاوهايي كه از جيره هاي دو الي چهار مصرف كرده بودند به طور معني داري بيشتر از گروه كنترل بود (p<0.01). غلظت نيتروژن اوره اي پلاسماي خون گاوهايي كه جيره چهار را مصرف كرده بودند نسبت به ساير گاوها افزايش معني داري داشت. ولي ساير فرا سنجه هاي خوني در بين گروه ها تفاوتي نداشت. با توجه به اين مشاهدات چنين استنتاج مي شود كه استفاده از دانه جو فرآوري شده با هيدروكسيدسديم يا اوره موجب افزايش ميزان توليد شير روزانه و كاهش درصد چربي شير گاوها مي شود. ولي مصرف جو فرآوري شد ه با فرمآلدئيد فقط موجب افزايش توليد شير مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 154
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی