برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
آذر 1385 , دوره  29 , شماره  3 ; از صفحه 103 تا صفحه 110 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي عملكرد توليدي جوجه هاي گوشتي در پاسخ به ميزان ليزين و زمان تعويض جيره هاي آغازين و پاياني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

اين آزمايش به منظور بررسي زمان تعويض جيره آغازين به رشد (14 و 21 روزگي)، زمان تعويض جيره رشد به پاياني (35 روزگي و بدون جيره پاياني) و سطح ليزين (مقدار توصيه شده 1994، 1NRC و 115% مقدار توصيه شده آن) بر عملكرد توليدي جوجه هاي گوشتي تا سن 42 روزگي در قالب طرح كاملا تصادفي با آرايش فاكتوريل 2´2´2 انجام شد. به هر يك از 8 تيمار آزمايشي تعداد 4 تكرار و به هر تكرار تعداد 16 قطعه جوجه خروس يك روزه از سويه تجاري راس 308 اختصاص يافت. جوجه ها براي مدت 42 روز بر روي بستر پرورش يافتند و عملكرد توليدي، بازدهي استفاده از پروتئين و انرژي آنها مورد بررسي قرار گرفت. تعويض زمان جيره آغازين از 21 به 14 روزگي سبب افزايش معني دار مصرف خوراك، ضريب تبديل خوراك، انرژي مصرفي و كاهش بازدهي استفاده انرژي شد (P<0.05) ولي بر ساير فراسنجه هاي آزمايش تاثير معني دار نداشت. تغذيه زودتر جيره پاياني در 35 روزگي سبب كاهش معني دار پروتئين مصرفي، انرژي مصرفي و افزايش معني دار نسبت بازدهي پروتئين شد (P<0.05) ولي با ساير فراسنجه هاي آزمايش تاثير معني دار نداشت. افزايش سطح ليزين جيره هاي آغازين، رشد و پاياني سبب بهبود معني دار افزايش وزن (P<0.05)، كاهش ضريب تبديل خوراك، افزايش نسبت راندمان پروتئين و انرژي شد (P=0.07)،‌ ولي بر ساير فراسنجه هاي آزمايش تاثير معني دار نداشت. نتايج اين آزمايش نشان مي دهد استفاده زودتر جيره آغازين در 14 روزگي و جيره پاياني در 35 روزگي و همچنين افزايش سطح ليزين جيره به مقدار 115% حد توصيه شده 1994، NRC سبب بهبود عملكرد توليدي جوجه هاي گوشتي مي شود و ممكن است مزيت اقتصادي به همراه داشته باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

راشکی، م.، و دستار، ب.، و جعفری آهنگری، ی.، و حسنی، س.، و شمس شرق، م. (1385). بررسی عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی در پاسخ به میزان لیزین و زمان تعویض جیره های آغازین و پایانی. مجله علمی کشاورزی, 29(3), 103-110. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=69375



Vancouver : کپی

راشکی مهدی، دستار بهروز، جعفری آهنگری یوسف، حسنی سعید، شمس شرق محمود. بررسی عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی در پاسخ به میزان لیزین و زمان تعویض جیره های آغازین و پایانی. مجله علمی کشاورزی. 1385 [cited 2021September24];29(3):103-110. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=69375



IEEE : کپی

راشکی، م.، دستار، ب.، جعفری آهنگری، ی.، حسنی، س.، شمس شرق، م.، 1385. بررسی عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی در پاسخ به میزان لیزین و زمان تعویض جیره های آغازین و پایانی. مجله علمی کشاورزی, [online] 29(3), pp.103-110. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=69375.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 351 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی