نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1384 , دوره  7 , شماره  3 ; از صفحه 256 تا صفحه 267 .
 
عنوان مقاله: 

اثر تنش شوري و خشكي بر خواص مرتبط با کيفيت ارقام گندم نان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی‌، ارومیه
 
چکیده: 
به منظور مقايسه اثر تنش شوري و خشكي بر صفات كيفي 10 رقم گندم نان به اسامي شعله، خزر، اروند، فلات، كوير، ماهوتي، كلك افغاني، روشن، بافقي و بولاني، در سال زراعي 81-1380 سه آزمايش جداگانه در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي با سه تكرار در شرايط طبيعي، تنش شوري و خشكي در مزرعه آزمايشي مركز تحقيقات كشاورزي استان آذربايجان غربي (ايستگاه مياندوآب) انجام شد. نتايج تجزيه واريانس مركب داده ها نشان داد كه بين تيمارها و ارقام از نظر اكثر صفات مورد ارزيابي اختلاف معني دار وجود داشت. مقادير صفات شاخص گلوتن و گلوتنين در تنش شوري و خشكي کاهش يافته و درصد پروتئين دانه، گليادين، شاخص سختي دانه، عدد فالينگ (Falling number) و درصد جذب آب توسط آرد افزايش يافت. ارقام اروند و خزر با بالاترين عملكرد دانه كه به ترتيب در تنش شوري و خشكي 416 و 418 گرم بر مترمربع بود، كمترين شاخص گلوتن را داشتند و رقم فلات بيشترين شاخص گلوتن را در شرايط تنش خشكي داشت. همچنين ارقام خزر و اروند ذخيره گلوتنين پايين و انباشت گليادين بالايي داشتند. به علاوه ارقام كوير و روشن كه در شرايط طبيعي به ترتيب بيشترين و كمترين عملكرد دانه را دارا بودند، شاخص گلوتن پايين و بالائي را در تنش خشكي و شوري نشان دادند. ارقام با وزن هزار دانه كمتر داراي ذخيره پروتئيني دانه بالايي بودند. در تنش خشكي و شوري، شاخص گلوتن به ترتيب 36 و 42 درصد كاهش يافت. شاخص گلوتن در ارقام فلات و روشن بيشتر از توده هاي بومي بولاني و شعله بود. رقم فلات نسبت به ارقام اروند و خزر عدد فالينگ كمتري نشان داد. رقم اروند به دليل نرمي بافت دانه، خسارت نشاسته اي كمتري داشته و در تهيه خمير به آب كمتري نياز داشت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عیوضی، ع.، و عبدالهی، ش.، و حسینی سالکده، س.، و مجیدی هروان، ا.، و محمدی، س.، و پیرایش فر، ب. (1384). اثر تنش شوری و خشکی بر خواص مرتبط با کیفیت ارقام گندم نان. مجله علوم زراعی ایران, 7(3), 256-267. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=68858



Vancouver : کپی

عیوضی علیرضا، عبدالهی شاپور، حسینی سالکده سیدقاسم، مجیدی هروان اسلام، محمدی سیدابوالقاسم، پیرایش فر بهروز. اثر تنش شوری و خشکی بر خواص مرتبط با کیفیت ارقام گندم نان. مجله علوم زراعی ایران. 1384 [cited 2022August07];7(3):256-267. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=68858



IEEE : کپی

عیوضی، ع.، عبدالهی، ش.، حسینی سالکده، س.، مجیدی هروان، ا.، محمدی، س.، پیرایش فر، ب.، 1384. اثر تنش شوری و خشکی بر خواص مرتبط با کیفیت ارقام گندم نان. مجله علوم زراعی ایران, [online] 7(3), pp.256-267. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=68858.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 145 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی