برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1386 , دوره  2 , شماره  3 ; از صفحه 57 تا صفحه 64 .
 
عنوان مقاله: 

توليد اسيد لاكتيك توسط سويه هاي مختلف لاكتوباسيل

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پژوهشکده بیوتکنولوژی، انستیتو پاستور ایران و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران
 
چکیده: 

سابقه و هدف: اسيد لاكتيك با يک اتم كربن نامتقارن، داراي دو فرم ايزومر نوري (+) L و (-) D است. اسيد لاكتيك در صنايع غذايي، چرم، نساجي، كشاورزي و پزشكي كاربرد دارد. امروزه فرم ايزومر نوري (+)L آن در صنايع دارويي و تركيبات حد واسط دارويي، پليمرهاي تجزيه شونده، جهت ساخت تجهيزات پزشكي كاربرد وسيعي يافته است. از ميكروارگانيسم هاي فراواني به عنوان توليد كننده اسيد لاكتيك نام برده شده است، اما با توجه به اينكه لاكتوباسيل هاGRAS تشخيص داده شده اند، در اين تحقيق با هدف جداسازي بهترين سويه توليدكننده اسيد لاكتيك نوع L (+) سويه هاي مختلف لاكتوباسيل بررسي شد.
مواد و روش ها: آمپول هاي ليوفيليزه لاکتوباسيل ها از بخش كلكسيون ميكروبي سازمان پ‍‍ژوهش هاي علمي و صنعتي ايران تهيه شد. اين آمپول ها در شرايط كاملا استريل، روي محيط جامد شيب دار
MRS كشت و سپس در محيط مايع MRS به عنوان پيش كشت تلقيح شدند. سپس 2.5 ميلي ليتراز محيط پيش کشت حاوي 108 باكتري در ميلي ليتر به فلاسك هاي250 ميلي ليتري حاوي 50 ميلي ليتر محيطِ توليد، تلقيح شد. و در دماي 30oC و 180 دور در دقيقه، گرماگذاري شدند. ميزان توليد اسيد لاکتيك، مصرف گلوكز و رشد هر يك از سويه ها حداقل با سه تكرار اندازه گيري شد.
يافته ها : بر اساس نتايج به دست آمده، در محيط توليد داراي 100 گرم در ليتر گلوكز  با حداقل هوادهي در ارلن هاي كاملا در بسته، سويه ميكروبي
Lactobacillus casei ssp. Casei PTCC 1608 با توليد 95 g/L لاكتات كلسيم و بهره دهي 0.98 گرم در ليتر ساعت  با بازده واكنش 95% و همچنين سويه Lactobacillus rhamnosus PTCC 1637 با توليد 81.40 گرم در ليتر لاكتات كلسيم و بهره دهي 0.85 گرم در ليتر ساعت و بازده واكنش 63% به عنوان بهترين باكتري هاي همو فرمانتاتيو توليد كننده نوع ايزومر نوري (+) L اسيد لاكتيك مشخص شدند.
نتيجه گيري: سويه هاي
L. casei ssp. casei PTCC 1608 و L. rhamnosus PTCC 1637 با توليد مقادير مناسب اسيد لاكتيك نوع L (+) جهت توليد اسيد لاكتيكِ مجاز براي استفاده در صنايع غذايي و دارويي و تدوين دانش فني توليد در شرايط نيمه صنعتي به عنوان نگهدارنده غذايي، ارزشمند هستند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

میردامادی، س.، و رجبی، ا.، و عزیزمحسنی، ف.، و مومنی، ب. (1386). تولید اسید لاکتیک توسط سویه های مختلف لاکتوباسیل. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, 2(3), 57-64. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=68499



Vancouver : کپی

میردامادی سیدسعید، رجبی افسانه، عزیزمحسنی فرزانه، مومنی بهمن. تولید اسید لاکتیک توسط سویه های مختلف لاکتوباسیل. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1386 [cited 2021October16];2(3):57-64. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=68499



IEEE : کپی

میردامادی، س.، رجبی، ا.، عزیزمحسنی، ف.، مومنی، ب.، 1386. تولید اسید لاکتیک توسط سویه های مختلف لاکتوباسیل. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, [online] 2(3), pp.57-64. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=68499.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 847 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی