برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات ضد ميکروبي اسانس دو گونه مرزه (Satureja khuzistanica Jamzad و Satureja bachtiarica Bunge) در دو مرحله برداشت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
 
چکیده: 

جنس Satureja با نام فارسي مرزه، در ايران 15 گونه گياه علفي يک ساله و چند ساله دارد که 9 تا از آنها انحصاري هستند. در اين تحقيق سرشاخه S. bachtiarica Bunge و S. khuaistanica Jamzad در دو مرحله (قبل از گلدهي و گلدهي کامل) از رويشگاههاي طبيعي آنها جمع آوري گرديد و پس از خشک شدن در محيط آزمايشگاه، به روش تقطير با آب مورد اسانس گيري قرار گرفت. سپس ترکيبهاي تشکيل دهنده اسانسها با استفاده از کروماتوگرافي گازي تجزيه اي (Analytical GC) و گازکروماتوگراف متصل به طيف سنج جرمي (GC/MS) و محاسبه انديس هاي بازداري، مورد شناسايي قرار گرفت. نتايج نشان داد که اسانس S. bachtiarica در زمان قبل از گلدهي حاوي 20% کارواکرول و 19% تيمول و در زمان گلدهي کامل حدود 26% کارواکرول و 5% تيمول است. اسانس S. khuaistanica در مرحله قبل از گلدهي و گلدهي کامل حاوي حدود 90% کارواکرول بود. با توجه به خواص ضد ميکروبي ترکيبهاي فنلي تيمول و کارواکرول، اثرات ضد ميکروبي اسانسها با روش Disk diffusion بر روي پنج نوع باکتري گرم مثبت (Bacillus subtilis، Bacillus cereus، Micrococcus loteus، Staphylococcus sp. و (Staphylococcus areous و سه نوع باکتري گرم منفي (Kellebsiella pneumonia، Kellebsiella oxytoca و (Pseudomonas aeroginosa بررسي شد. نتايج نشان داد که اسانسهاي S. khuaistanica در هر دو مرحله برداشت و اسانس S. bachtiarica در مرحله قبل از گلدهي داراي اثرات ضد ميکروبي قابل ملاحظه اي هستند که مي توانند به عنوان جايگزيني مناسب براي آنتي بيوتيک هاي سنتزي که مقاومت باکتريها به آنها روز به روز در حال افزايش است بکار روند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 153
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی