برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1386 , دوره  20 , شماره  3 ; از صفحه 230 تا صفحه 241 .
 
عنوان مقاله: 

اثر فلز روي بر رشد و برخي از شاخصهاي فيزيولوژيکي و بيوشيميايي در گياه نعناع خوراکي(.Mentha spicata L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* کرمان، دانشگاه شهید باهنر، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی
 
چکیده: 

روي (zinc) بعنوان يک عنصر ضروري براي رشد و نمو گياهان نقش ساختاري و عملکردي فراواني در بسياري از فرآيندهاي متابوليکي گياهان بر عهده دارد، ولي مقدار اضافي آن بخصوص در خاکهاي اسيدي يک فاکتور محدود کننده رشد براي گياه محسوب مي شود. در اين تحقيق با توجه به اهميت زياد گياه نعناع در زمينه هاي دارويي و صنعتي اثر غلظت هاي متفاوت روي بر اين گياه مورد مطالعه قرار گرفت. گياهان بمدت 12 هفته در اتاق رشد با شرايط کنترل شده و محلول غذايي حاوي غلظتهاي متفاوت فلز روي کشت داده شد. بر اساس نتايج شاخصهاي رشد، ميزان کلروفيل a، کلروفيل کل و مقدار کاروتنوئيدها در تيمار 5 و 10 ميکرومولار روي در مقايسه با گياه کنترل افزايش و با بالا رفتن غلظت روي در محلول غذايي ( 40و 20) به تدريج کاهش مي يابد. محتواي آنتوسيانين برگ در غلظت 5 ميکرومولار نسبت به گياه کنترل تفاوت معني داري ندارد ولي با افزايش غلظت روي در محلول غذايي بخصوص در تيمار 40 ميکرومولار به تدريج افزايش نشان مي دهد. ميزان مالون دآلدهيد بعنوان شاخص پراکسيداسيون ليپيدهاي غشايي تنها در تيمار بالاي فلز روي اندکي افزايش نشان مي دهد. مقدار پروتئين کل در برگها نيز با افزايش غلظت روي بطور معني داري افزايش ولي در غلظتهاي بالاي اين فلز اندکي از مقدار آنها کاسته مي شود. بطور کلي فلز روي در غلظتهاي پايين موجب تحريک رشد در گياه نعناع مي شود در حالي که غلظتهاي بالاي آن باعث بروز برخي اثرات سمي در اين گياه مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 229
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی