مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم كشاورزي ايران اطلاعات شماره: 1386 , دوره 38 , شماره 2 ; از صفحه 211 تا صفحه 217 . عنوان مقاله: اثر كلينوپتيلوليت روي فراسنجه هاي شكمبه اي گوسفند نژاد شال نویسندگان: نيك خواه علي*, گودرزي مجيد, ميرهادي سيداحمد آدرس: * پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران چکیده: براي مطالعه اثر نوع كلينوپتيلوليت روي فراسنجه هاي شكمبه اي گوسفند، آزمايشي به صورت طرح مربع لاتين چرخشي متعادل شده با 4 راس گوسفند نر بالغ فيستولا گذاري شده، 4 جيره و 4 دوره انجام گرفت. جيره هاي غذايي حاوي 25 درصد علوفه (يونجه و كاه) و 75 درصد كنسانتره شامل: 1) شاهد، (2 شاهد + 4 درصد كلينوپتيلوليت نوع كلسيك، 3) شاهد، + 4 درصد كلينوپتيلوليت نوع پتاسيك و 4) شاهد + 2 درصد كلينوپتيلوليت نوع كلسيك و 2 درصد كلينوپتيلوليت نوع پتاسيك بود. جيره هاي غذايي در دو نوبت صبح و عصر به طور مساوي داده مي شد و هر دوره ازمايشي شامل دو هفته عادت دهي و يك هفته نمونه برداري بود. نمونه گيري از مايع شكمبه براي اندازه گيري pH، نيتروژن آمونياكي، مجموع اسيدهاي چرب فرار، جمعيت كل و جمعيت باكتريهاي سلولولتيك شكمبه و جمعيت قارچهاي شكمبه در ساعات 0، 3، 6 و 10 بعد از وعده خوراك صبح انجام مي گرفت. نتايج نشان داد كه كلينوپتيلوليت به طور معني داري ((P<0.05 سبب افزايش Ph، مجموع اسيدهاي چرب فرار و جمعيت باکتريهاي سلولولتيک مي گردد. ولي در مورد جمعيت کل باکتريها و جمعيت قارچهاي شکمبه اثري از آن مشاهده نشد. در رابطه با نيتروژن آمونياکي نيز کلينوپتيلوليت سبب کاهش آن در ساعت 3 گرديد بود، و به طور کلي غلظت آن در مايع شکمبه هنگام استفاده از کلينوپتيلوليت از ثبات بيشتري برخوردار بود. مقايسه دو نوع کلينوپتيلوليت نيز نشان داد که نوع کلسيک به ميزان بيشتري فراسنجه هاي ذکر شده را تحت تاثير قرار داده است (p<0.05) به طور کلي نتايج اين پژوهش نشان داد که استفاده از 4 درصد کلينوپتيلوليت نوع کلسيک در جيره قادر است فراسنجه هاي شکمبه اي را در جهت بهبود عملکرد دام تغيير دهد. کلید واژه: كلينوپتيلوليت(Q3)جمعيت كل باكتريها(Q3)جمعيت باكتريهاي سلولولتيك(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: پاسخ ایمنیبنتونیتضریب تبدیلکیفیت گوشت ارجاعات: مطالعه اثر كاربرد كلينوپتيلوليت روي توان توليدي بره هاي نر پرواري نژاد وراميني مقالات نشریه ای مرتبط: مطالعه اثر كاربرد كلينوپتيلوليت روي توان توليدي بره هاي نر پرواري نژاد ورامينياثرات بنتونيت فرآوري شده و نشده (مونتموريلونيت) و زئوليت (كلينوپتيليوليت) بر فراسنجه هاي تخمير، جمعيت ميكروبي شكمبه و توان توليدي گوساله هاي نرتاثير كلينوپتيلوليت بر روي عملكرد پرواري و سلامت بافت كبد و كليه بره هاي نژاد شالتاثير كلينوپتيلوليت بر عملكرد و خصوصيات لاشه گوساله هاي پرواريتاثير كلينوپتيلوليت بر ضايعات بافت كبد و پارامترهاي بيوشيميايي سرم در جوجه هاي گوشتي مبتلا به آفلاتوكسيكوز تجربي مقالات همایشی مرتبط: بررسی حذف فلزات سنگین سرب و آرسنیک از پساب با استفاده از زئولیت کلینوپتیلولیتاثرات اندازه قطعات علوفه وسطح کنسانتره بر pH و نیتروژن آمونیاکی شکمبه گوسفند عربیکاربرد پودر بقایای کشتارگاهی طیور تولیدی استان قم در تغذیه جوجه های گوشتی مطالعه تغییرات ایجاد شده در pH شکمبه و اسیدهای چرب فرار در سیستم شکمبه مصنوعی با استفاده از جیره های دارای سطوح مختلف ساکارز و نشاستهاستفاده از تحلیل مولفه های اصلی برای تعیین روابط بین اسیدهای چرب فرار در شکمبه و اسیدهای چرب فرد کربن و شاخه دار در شیر گاوهای تغذیه شده با روغن آفتابگردان ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 99 آخرین های بلاگ تکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notشماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیم ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی