4 SID.ir | تركيب شيميايي، تجزيه پذيري ماده خشك و پروتئين خام سيلاژ يونجه عمل آوري شده با اسيدهاي فرميك و سولفوريك و تاثير آن بر عملكرد گاوهاي هلشتاين تازه زا
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تركيب شيميايي، تجزيه پذيري ماده خشك و پروتئين خام سيلاژ يونجه عمل آوري شده با اسيدهاي فرميك و سولفوريك و تاثير آن بر عملكرد گاوهاي هلشتاين تازه زا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

اثر اسيد فرميك و اسيد سولفوريك بر تركيب شيميايي، تجزيه پذيري ماده خشك و پروتئين خام سيلاژ يونجه و بررسي استفاده از آن در جيره گاوهاي شيرده تازه زا در آزمايشي سه مرحله اي تعيين شد. در مرحله اول يونجه با اسيد فرميك (صفر، 15 و 20 ميلي ليتر در كيلوگرم ماده خشك) و اسيد سولفوريك (صفر و 4 ميلي ليتر در كيلوگرم ماده خشك) و دو مقدار ماده خشك (22 و 33 درصد) سيلو شد. در مرحله دوم فراسنجه هاي تجزيه پذيري ماده خشك و پروتئين خام سيلاژ شاهد (فاقد افزودني، تيمار اول)، سيلاژ يونجه حاوي اسيد فرميك و اسيد سولفوريك (به ترتيب 15 و 4 ميلي ليتر در كيلوگرم ماده خشك، تيمار دوم) و يونجه خشك (تيمار سوم) با استفاده از روش كيسه هاي نايلوني اندازه گيري شدند. در مرحله سوم در جيره گاوهاي تازه زاي هلشتاين (11 راس با ميانگين روزهاي شيردهي 50 (19±8 درصد از مقدار علف خشك يونجه در جيره پايه با سيلاژ يونجه (تيمار اول و دوم مرحله قبل) جايگزين شد. جيره ها به مدت 49 روز در قالب طرح كاملا تصادفي مورد تغذيه گاوها قرار گرفتند. افزايش ماده خشك باعث كاهش pH سيلاژ شد (P<0.05).بخش سريع تجزيه (a) ماده خشك در سيلاژها مشابه يكديگر (0.35) و كمتر از علق خشك يونجه (0.5) بود. بخش (a) پروتئين خام در سيلاژ حاوي اسيد در مقايسه با سيلاژ شاهد و علف يونجه پايين تر بود (به ترتيب 0.57, 0.46 و 0.56). بخش (b) پروتئين خام در سيلاژ حاوي اسيد در مقايسه با سيلاژ شاهد و علوفه يونجه پايين تر بود (به ترتيب 0.41, 0.28 و 0.35). مصرف ماده خشك، توليد و تركيب شير تحت تاثير تيمارها قرار نگرفت. اثر زمان بر چربي شير و مواد جامد فاقد چربي شير به صورت درجه دوم معني دار شد (P<0.01). گلوكز خون در زمان قبل از خوراك دهي در هفته چهارم آزمايش در دام هاي تغذيه شده با تيمار دو بيشتر از تيمار يك بود (P<0.01).

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 253
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی