5 SID.ir | اثر افزودن سطوح پايين آفلاتوكسين B1 در جيره بر عملكرد و ميزان فعاليت آنزيم هاي خون در جوجه هاي گوشتي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر افزودن سطوح پايين آفلاتوكسين B1 در جيره بر عملكرد و ميزان فعاليت آنزيم هاي خون در جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثر چهار هفته اي سطوح پايين آفلاتوكسين B1 در جيره بر عملكرد جوجه هاي گوشتي، آزمايشي در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي با 4 تيمار و 4 بلوك انجام شد. تعداد 112 قطعه جوجه يك روزه نر گوشتي سويه تجاري Cobb 500 به 16 گروه 7 قطعه اي با ميانگين وزني يكسان تقسيم شدند. تيمار ها شامل سه سطح آفلاتوكسين B1 در جيره (0.4، 0.8 و 1.2 قسمت در ميليون( همراه با يك گروه شاهد )فاقد آفلاتوكسين( بود. وزن كشي به صورت هفتگي انجام شد. در سنين 7، 14، 21 و 28 روزگي از هر واحد يك جوجه ضمن ايجاد برش در سياه رگ گردني جهت خونگيري، كشته شد و اندام هاي مختلف به صورت جداگانه توزين گرديد. وجود آفلاتوكسين B1 در جيره به طور معني داري سبب كاهش مصرف خوراك و اضافه وزن در سن 28 روزگي (p<0.05). در پايان هفته چهارم، وزن كبد به طور معني داري افزايش يافت (p<0.05) وزن مغز در پايان هفته هاي اول و چهارم به طور معني داري (p<0.05) تحت تاثير تيمار قرار گرفت )در هفته اول كاهش و در هفته چهارم افزايش يافت(. آفلاتوكسين B1 سبب افزايش فعاليت آنزيم هاي آسپارتات آمينو ترانسفراز (AST) و آلانين آمينوترانسفراز (ALT) و كاهش فعاليت آنزيم لاكتات دهيدروژناز (LDH) در سرم گرديد (p<0.05). نتايج اين پژوهش نشان داد كه آفلاتوكسين B1 در كنار ساير اثرات منفي بر عملكرد، مي تواند داراي آثار مضر بر مغز جوجه هاي گوشتي نيز باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 130
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی