مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله دانشگاه علوم پزشکي گيلان اطلاعات شماره: بهار 1386 , دوره 16 , شماره 61 ; از صفحه 60 تا صفحه 64 . عنوان مقاله: گزارش موارد بوتوليسم ناشي از مصرف اشپل شور در شهرستان رشت 1384 نویسندگان: موسوي سيدمهدي, عدالت خواه مهيار, صديقي آرمان, محتشم اميري زهرا, اسدي سهيلا, بينش برهمند مسعود, صديق كيارودي ابراهيم, رضايي عبداله, مهدوي محمدحسين آدرس: چکیده: مقدمه: بوتوليسم بيماري فلج كننده خطرناكي ست كه از سم كلستريديوم بوتولينوم پديد مي آيد. اين باكتري در محيط بي هوازي، كم نمك و كم شيرين با اسيديته كم و دماي بالاتر از دماي يخچال فعال بوده، غذاهاي خانگي ذخيره شده و همينطور كنسروهاي گوشتي محيط مناسب تكثير آن است. سم با تاثير بر سلسله اعصاب موجب از كار افتادگي آنها و در نهايت فلج سيستم تنفسي و مرگ مي شود. بررسي نحوه ورود اين سم به سبد غذايي انسان با توجه به احتمال بالاي بروز مرگ در مسموميت با آن اهميت زيادي دارد.هدف: هدف از گزارش اين موارد، شناسايي منابع اصلي بيماري در گيلان و ارائه روش هاي پيشنهادي براي مقابله با آن است.معرفي موارد: تعداد كل مسمومان 6 نفر با حداقل سن 23 و حداكثر 73 سال با 4 نفر زن و 2 نفر مرد بودند كه يكي از آنها در ICU بيمارستان رازي فوت شد. تشخيص قطعي با تعيين ميزان سم كلستريديوم بوتولينوم در نمونه غذايي بوده است.نتيجه گيري: غلظت سم كلستريديوم بوتولينوم در اشپل ماهي كپور شور شده در حدي است كه قادر است بسرعت باعث بروز علائم بوتوليسم شود و به رغم دسترسي به امكانات پزشكي منجر به مرگ مسمومان شود. لذا آموزش عمومي در خصوص استفاده نكردن از ماهي كپور شور شده از يك سو و آموزش كادر درماني از جانب ديگر براي در نظر گرفتن بوتوليسم به عنوان يكي از تشخيص هاي افتراقي در بيماران و سرانجام نظارت و كنترل دقيق تر در نحوه تهيه، نگهداري و توزيع مواد غذايي بخصوص غذاهاي سنتي، در پيشگيري از مسموميت با اين سم مهلك اهميت بسيار دارد. کلید واژه: آلودگي مواد غذايي(Q2)اشپل شور(Q3)بوتوليسم(Q2)فلج(Q3)کلستريديوم بوتولينوم(Q2)مسموميت غذايي(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: نقش كلستريديوم بوتولينوم در ايجاد مسموميتهاي غذايي در ايران مقالات نشریه ای مرتبط: مروري بر بوتوليسمسيماي اپيدميولوژيک بيماري بوتوليسم در ايرانگزارش 4 مورد بوتوليسم غذایي در يك خانوادهوضعيت مسموميت غذايي بوتوليسم در ايران (1386 -1382) از ديدگاه بهداشت مواد غذاييمروري بر بوتوليسم شيرخواري و گزارش يك مورد بيماري مقالات همایشی مرتبط: بررسی اپیدمیولوژیک مسمومیت های منجر به فوت ناشی از سموم دفع آفات ارجاع شده به آزمایشگاه سم شناسی ستاد مرکزی سازمان پزشکی قانونی کشور در سالهای 1382-1381ارائه واحد سم شناسی عملی در قالب کارگاه روش های تحقیقاتیشایعترین مسمومیت نزد کودکانبررسی مسمومیتهای منجر به فوت در بخش مسمومین مرکز پزشکی نور اصفهانبررسی فراوانی علل مسمومیت در بیماران مسموم مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان خاتم الانبیا (ص) زاهدان در سال 1382 ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 240 آخرین های بلاگ تکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notشماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیم ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی