برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي مواد متشكله موجود در اسانس و اثرات ضد ميکروبي اسانس و عصاره هاي مختلف گياه Allium jesdianum Boiss. & Buhse

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* لرستان، دانشگاه لرستان، گروه زیست شناسی
 
چکیده: 

مقدمه: گياه Allium jesdianum گياهي است متعلق به تيره لاله  كه در مناطق غرب و جنوب غرب ايران به صورت وحشي مي رويد و در اين مناطق داراي استفاده هاي متعدد غذايي و دارويي است.
هدف: شناسايي مواد تشکيل دهنده اسانس گياه A. jesdianum و بررسي اثرات ضد ميکروبي اسانس و عصاره هاي مختلف اين گياه.
روش بررسي: گياه مذكور از ارتفاعات شهرستان خرم آباد در فرورين ماه 81 در مرحله گل دهي جمع آوري گرديد و با روش Hydrodistillation مورد اسانس گيري قرار گرفت. مواد متشكله اسانس با استفاده از دستگاهGC  و GC/MS مورد آناليز قرار گرفت. در شناسايي تشكيل دهنده هاي اسانس از انديس بازداري تركيبات استفاده شد. در اثرات ضد ميكروبي اسانس و عصاره هاي آبي، اتانولي، اتري و متانولي گياه بررسي شده، از روش حفر چاهك و اندازه گيري قطر هاله بازدارندگي رشد و همچنين آنتي بيوتيك جنتامايسين براي مقايسه اثرات ضد ميكروبي استفاده شد.
نتايج: راندمان اسانس در اين گياه  0.1w/wدرصد بود. عمده ترين تركيبات موجود در اين اسانس عبارتند از: هگزادكانوييك اسيد (19.03 درصد)، دي سولفيدمتيل – 1 – اتيل (9.25  درصد)، تري سولفيد دي متيل (22.34 درصد)، فيتول (12.82 درصد)، پنتاكوسان (8.03 درصد) و كورزرن (7.62 درصد). نتايج بررسي اثرات ضد ميکروبي نشان داد كه اثرات بازدارندگي رشد عصاره ها به ويژه عصاره هاي اتانولي بيش از اسانس ها است، همچنين عصاره هاي آبي اين گياه تقريبا فاقد اثرات آنتي باكتريال است.
نتيجه گيري: شناسايي مواد متشکله اسانس گونه مورد بررسي نشان داد که اسانس اين گياه همانند اغلب گونه هاي جنس Allium عمدتا از ترکيبات سولفيدي تشکيل يافته است و اثرات ضد ميکروبي اسانس و عصاره هاي مختلف اين گياه احتمالا به دليل حضور همين ترکيبات است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

امیری، ح. (1385). بررسی مواد متشکله موجود در اسانس و اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف گیاه Allium jesdianum Boiss. & Buhse. گیاهان دارویی, 6(1 (ویژه نامه گیاهان با اثر ضد میکروبی)), 39-44. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=62213



Vancouver : کپی

امیری حمزه. بررسی مواد متشکله موجود در اسانس و اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف گیاه Allium jesdianum Boiss. & Buhse. گیاهان دارویی. 1385 [cited 2021May18];6(1 (ویژه نامه گیاهان با اثر ضد میکروبی)):39-44. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=62213



IEEE : کپی

امیری، ح.، 1385. بررسی مواد متشکله موجود در اسانس و اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های مختلف گیاه Allium jesdianum Boiss. & Buhse. گیاهان دارویی, [online] 6(1 (ویژه نامه گیاهان با اثر ضد میکروبی)), pp.39-44. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=62213.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 194 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی