برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1382 , دوره  19 , شماره  3 ; از صفحه 287 تا صفحه 312 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي خواص ضد ميكروبي عصاره بخشهاي گياه گزنه دوپايه (.urtica dioic L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات
 
چکیده: 

در اين پژوهش خواص ضد ميكروبي عصاره هاي اتانلي 80% آبي گياه گزنه دوپايه urtica dioica4 باكتري و يك قارچ آلوده كننده محيط هاي كشت و بيماريزاي انساني با استفاده از روشهاي متداول ميكروبيولوژي و با بكارگيري محيطهاي كشت مولر ـ هينتون آگار و سابرودكستروز آگار با روش ايجاد چاهك و روش تمام ظرف و سنجش قطر هاله عدم رشد انجام شد. عصاره هاي اتانلي 80% بخشهاي مختلف اين گياه بر باكتريهاي Pseudomonas aeruginosa Bacillus subtilis، Staphylococcus aureus،  E. coliو  قارچ Candida albicans داراي اثر ميكروب كشي بودند. در ميان عصاره ها، عصاره بذر گزنه داراي بيشترين اثر ضد باكتريايي بر روي باكتريهاي گرم مثبت بود، عصاره برگ گياه مذكور بر باكتريهاي گرم منفي داراي بيشترين تاثير بازدارندگي بود و بالاخره عصاره گل گزنه داراي بيشترين خاصيت ضد قارچي بود.
عصاره هاي آبي بخشهاي مختلف گياه گزنه بر روي بازدارندگي رشد همه ميكروارگانيسم هاي فوق به جز پسودوموناس آئروژينوزا تاثير مثبت داشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 247
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی