نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1382 , دوره  19 , شماره  1 ; از صفحه 1 تا صفحه 14 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير كودهاي شيميايي بر كميت و كيفيت اسانس گياه نعناع فلفلي (.Mentha piperita L) در مرحله رويشي (برگ) و زايشي (سرشاخه هاي گلدار)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
 
چکیده: 
اثر دو سطح از كود ازت (اوره) به مقادير (0، 100 كيلوگرم در هكتار) به همراه كودهـاي فسفـر و پتـاس هـركـدام به ميزان 100 كيلو گرم در هكتار به صورت دو نسبـت N0 P100 K100 (شاهد) وN100 P100 K100 بر مقدار تركيبات اسانس برگ (در مرحله قبل از گلدهي) و سرشاخه هاي گلدار گياه نعناع فلفلي (.Mentha piperita L) در سال 1377تحت شرايط مزرعه اي بصورت طرح آماري كرتهاي خرد شده و در چهار تكرار مورد بررسي قرار گرفت. در پژوهش حـاضر مشخص گرديـد صرفنظـر از نوع تيمـار، تركيبــات عمده اسـانس شـامل b-ocimene، Linalool، 1,8-cineole، b-caryophyllene و Myrcene مي باشد. در نسبـت K100 N0 P100 (شـاهـد)، مقدار تـركيباتي نظير 1,8-cineole و Linalool در سرشاخه هاي گلدار بيش از برگهـا در مرحله قبـل از گلدهي است. در برگها افزايش مقدار كود ازت از سطح 0 به 100Kg ha-1 در كنار دو كود فسفـر و پتـاس به طور قابل ملاحظه اي مـوجـب ازديـاد مقـدار 1,8-cineole و Linalool شد. در حاليـكه اين افزايـش در كود ازت رونـد كـاهنـده اي را در مقدار b-caryophyllene و b-ocimene ايجاد نمود. در سـرشـاخـه هـاي گلـدار كـاربـرد كـود ازت در سـطح 100kg ha-1 ازديـاد ميـزان b-caryophyllene و b-ocimene را بدنبـال داشت، در صورتيـكه موجب كـاهش مقدار b-cineole و Linalool شد. شايان توجه است كه در شاهد مقدار اسانس سرشاخه هاي گلدار بيش از برگها بود و افزايش كود ازت روند مثبتي را هم بر ميزان اسانس برگ و هم اسانس سرشاخه هاي گلدار به همراه داشت. 
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نیاکان، م.، و خاوری نژاد، ر.، و رضایی، م. (1382). تاثیر کودهای شیمیایی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) در مرحله رویشی (برگ) و زایشی (سرشاخه های گلدار). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 19(1), 1-14. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=61246



Vancouver : کپی

نیاکان مریم، خاوری نژاد رمضانعلی، رضایی محمدباقر. تاثیر کودهای شیمیایی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) در مرحله رویشی (برگ) و زایشی (سرشاخه های گلدار). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. 1382 [cited 2022May17];19(1):1-14. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=61246



IEEE : کپی

نیاکان، م.، خاوری نژاد، ر.، رضایی، م.، 1382. تاثیر کودهای شیمیایی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) در مرحله رویشی (برگ) و زایشی (سرشاخه های گلدار). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, [online] 19(1), pp.1-14. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=61246.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 393 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی