برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مطالعه اثر ضدباكتريايي 4 عصاره گياهي دارچين، زيره سياه، رازيانه و شويد بر روي هليكوباكترپيلوري به روش ديسك ديفيوژن و فلوسيتومتري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه پاتوبیولوژی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
 
چکیده: 

هليكوباكترپيلوري به عنوان عامل ايجاد كننده زخم پپتيك و سرطان معده شناخته شده است. عفونت مجدد و عدم پاسخگويي به درمان ريشه كني مشكلات اصلي در روند معالجه بيماران مي باشد. گياهان بعلت داشتن موادي با اثر درماني يكي از مهمترين منابع درماني بسياري از بيماريها محسوب ميشوند. با توجه به اهميت موضوع، مطالعه حاضر طرح ريزي گرديد كه در طي آن ميزان حساسيت هليكوباكترپيلوري جدا شده از بيماران نسبت به 4 عصاره گياهي دارچين ـ زيره سياه - رازيانه - شويد وآنتي بيوتيكهاي آموكسي سيلين ـ تتراسيكلين و سيپرو فلوكساسين مشخص گردد.
14 سويه هليكوباكترپيلوري بدست آمده در جريان اندوسكوپي از 30 بيمار از لحاظ حساسيت به دارچين - زيره سياه - رازيانه - شويد و آنتي بيوتيكهاي آموكسي سيلين - تتراسيكلين و سيپرو فلوكساسين با روش ديسك ديفيوژن و فلوسيتومتري مورد بررسي قرار گرفتند. در تجزيه و تحليل اطلاعات از آزمون ناپارامتريك  Cochranاستفاده شد و به منظور مقايسات دو به دويي بين گروه هاي مختلف عصاره هاي گياهي از آزمون Mcnemar با اصلاح Bonferroni نيز بهره گرفته شد.
از 14 سويه هليكوباكترپيلوري، 14 مورد (100%) به عصاره شويد، 11 مورد (6/78%) به عصاره زيره سياه، 9 مورد (3/64%) به عصاره رازيانه و 6 مورد (9/42%) به عصاره دارچين حساسيت نشان دادند. همچنين در تعيين حساسيت آنتي بيوتيكي، 14 مورد (100%) به آموكسي سيلين مقاوم و 14 مورد (100%) به تتراسيكلين و سيپروفلوكساسين حساس بودند. با استفاده از روش ديسك ديفيوژن نشان داده شد كه هر 4 عصاره گياهي داراي اثر ضد باكتريايي روي هليكوباكتر پيلوري هستند و در مقايسه تاثير 4 عصاره مشخص شد كه شويد و رازيانه بيشترين تاثير ممانعت كنندگي را روي هليكوباكتر پيلوري دارند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رنجبریان، پ.، و صادقیان، س.، و شیرازی، م.، و صراف نژاد، ع.، و فاضلی، م.، و امین، غ.، و مجلسی، ا.، و مانی کاشانی، خ.، و کورکی، م. (1383). مطالعه اثر ضدباکتریایی 4 عصاره گیاهی دارچین, زیره سیاه, رازیانه و شوید بر روی هلیکوباکترپیلوری به روش دیسک دیفیوژن و فلوسیتومتری. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان), 11(3 (مسلسل 33)), 42-47. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=6070



Vancouver : کپی

رنجبریان پروانه، صادقیان سیاوش، شیرازی محمدحسن، صراف نژاد عبدالفتاح، فاضلی محمدرضا، امین غلامرضا، مجلسی امیر، مانی کاشانی خسرو، کورکی مسعود. مطالعه اثر ضدباکتریایی 4 عصاره گیاهی دارچین, زیره سیاه, رازیانه و شوید بر روی هلیکوباکترپیلوری به روش دیسک دیفیوژن و فلوسیتومتری. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان). 1383 [cited 2021October22];11(3 (مسلسل 33)):42-47. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=6070



IEEE : کپی

رنجبریان، پ.، صادقیان، س.، شیرازی، م.، صراف نژاد، ع.، فاضلی، م.، امین، غ.، مجلسی، ا.، مانی کاشانی، خ.، کورکی، م.، 1383. مطالعه اثر ضدباکتریایی 4 عصاره گیاهی دارچین, زیره سیاه, رازیانه و شوید بر روی هلیکوباکترپیلوری به روش دیسک دیفیوژن و فلوسیتومتری. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان), [online] 11(3 (مسلسل 33)), pp.42-47. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=6070.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 987 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی