برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارزش غذايي خرماي نامرغوب در تغذيه بز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

خرماي نامرغوب يك منبع خوراكي با ارزشي است، که در مناطق جنوبي كشور (به ويژه در استان هرمزگان) به مقادير زيادي بدست مي آيد و در تغذيه انواع دامها استفاده ميگردد. بنابراين شناخت ارزش غذايي آن از اهميت بالايي برخوردار است. در اين مطالعه از سه منطقه عمده توليد خرما (ميناب، رودان و فين) در استان هرمزگان نمونه برداري شد و از هر منطقه تعداد 8 نمونه مورد تجزيه شيميايي قرار گرفت. ميزان ماده خشك، پروتئين خام، چربي خام، الياف خام، ADF1، ان-اف-اي2، كلسيم، فسفر و انرژي خام خرماي سه منطقه به ترتيب برابر 86.05، 3.48، 0.84، 9.43، 26.58، 83.05، 0.16، 0.077 درصد و 4131 كالري در گرم ماده خشك است. نمونه هاي ياد شده در قالب يک طرح کاملا تصادفي بر روي 12 راس بز نر اخته شده نژاد سياه موئي مورد آزمايش قرار گرفت. ميانگين قابليت هضم ماده خشك، ماده آلي، پروتئين خام، الياف خام، ADF، ان-اف-اي و انرژي خام خرماي سه منطقه برابر 62.41، 66.04، 22.72، 28.95، 23.03، 82.74 درصد و ميزان انرژي قابل هضم 2.4 مگاكالري در كيلوگرم ماده خشك اندازه گيري شد. بين ضرائب هضمي ماده خشك، ماده آلي، الياف خام، ان-اف-اي، ADF و انرژي قابل هضم مناطق اختلاف معنيداري مشاهده نگرديد (p>%5) همچنين در ميزان مصرف اختياري خرماي سه منطقه مورد مطالعه اختلاف معنيداري وجود نداشت (p>%5).

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 194
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی