برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تعيين تركيبات شيميايي و انرژي خام علوفـه مرتعي استان ايلام

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام
 
چکیده: 

اين پژوهش به منظور تعيين تركيبات شيميايي و انرژي خام گياهان مرتعي استان ايلام و تغييرات آنها در طي فصل رويش به مدت 3 سال متوالي (1382-1379) در سطح مراتع استان اجرا گرديد. ابتدا با توجه به وسعت مراتع در هر شهرستان تعداد 31 روستا به روش تصادفي تعيين شد. در هر روستا به صورت تصادفي سه دامدار انتخاب و محدوده تقريبي مراتع آنها مشخص گرديد و در فصل چرا به فواصل تقريبا يكسان چهار بار از مرتع هر دامدار نمونه برداري به عمل آمد. نمونه هاي مربوط به سه دامدار در هر روستا پس از خشك كردن با همديگر مخلوط (هر نمونه شامل 45 پلات و هر سال 124 نمونه) و آسياب شدند، تركيبات شيميايي و انرژي خام آنها با روش AOAC اندازه گيري شد. تجزيه و تحليل داده هاي حاصله با استفاده از آزمايش فاكتوريل (دو فاكتور سال و مرحله نمونه برداري) در قالب طرح كاملا تصادفي صورت گرفت. ميانگين ماده خشك، پروتئين خام، الياف خام، خاكسترخام و چربي خام در سال اول، دوم و سوم اجراي طرح به ترتيب 05/94، 80/10، 56/28، 77/9، 62/1 و40/94، 40/13، 52/25، 36/10، 78/1 و۹۵/۳۱ ، ۱۳/۲۲، 04/25، ۱۰/۵۹، 1/۸1 درصد در ماده خشك بود. ميانگين انرژي خام در سال اول، دوم وسوم به ترتيب 40/4140، 84/4064 و 72/4089 كالري در گرم ماده خشك بود. ميانگين ماده خشك، پروتئين خام، الياف خام، خاكسترخام و چربي خام در مرحله اول ، دوم ، سوم و چهارم(سه سال اجراي طرح) به ترتيب 61/94، 52/18، 55/17، 26/13، 73/1 و ۹۴/۶۲، ۱۵/۳۴، ۲۳/۶۵، ۱۰/۸۰، 1/۷1 و 62/93، 08/10، 10/30، 51/8، 80/1 و 50/94،۵/۹۶، ۳۴/۱۹، ۸/۳۹،۱/۷۰  درصد در ماده خشك بود. اختلاف ميانگين پروتئين خام، الياف خام، خاكسترخام، چربي خام (0.01 (p< و انرژي خام (p<0.05) در سالهاي مختلف اجراي طرح معني دار بود. ميانگين پروتئين خام، فيبرخام و خاكستر در مراحل مختلف نمونه برداري اختلاف معني داري را نشان داد (p<0.01)، در حاليكه ميانگين چربي خام و انرژي خام معني دار نبود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 99
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی