برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1385 , دوره  14 , شماره  57 ; از صفحه 39 تا صفحه 44 .
 
عنوان مقاله: 

مقايسه ميزان آهن دريافتي در افراد مبتلا به تست تحمل گلوكز مختل و افراد سالم فاميل درجه يك بيماران ديابتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* زنجان، گروه بیوشیمی و تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: مطالعات اپيدميولوژيك ارتباط مثبتي بين فريتين سرم با برخي عوامل مقاومت به انسولين و افزايش خطر ابتلا ديابت نوع 2 را گزارش كرده اند. بنابراين اين امكان وجود دارد كه ميزان آهن رژيم غذايي بتواند بر خطر بروز ديابت تاثير بگذارد. اين مطالعه با هدف بررسي وضعيت دريافت ميزان آهن خوراكي در افراد فاميل درجه يك بيماران ديابتي نوع 2 انجام گرفته است.
روش بررسي: در اين مطالعه توصيفي 210 نفر از افراد فاميل درجه يك بيماران ديابتي نوع 2 بر مبناي نتايج تست تحمل گلوكز خوراكي به دو دسته افراد با تست تحمل گلوكز مختل و سالم تقسيم  شدند. پس از تكميل پرسش نامه مصرف سه روزه غذايي، ميزان دريافت انرژي روزانه، گوشت، مرغ، ماهي، منيزيم، آهن، روي و كروم در هر دو گروه محاسبه و با روش آماري
t-test مورد مقايسه قرار گرفت.
يافته ها: دو گروه با تست تحمل گلوكز مختل و سالم از نظر نمايه ي توده ي بدن و سن تفاوت معني داري نداشتند. ميانگين دريافت آهن خوراكي در گروه مختل به طور معني داري (
0.015=P) بيشتر بود، ولي در دريافت ساير مواد مغذي تفاوتي بين دو گروه مشاهده نشد.
نتيجه گيري: علي رغم اين كه عوامل مختلفي مي توانند در بروز ديابت نقش داشته باشند در اين مطالعه بيشتر بودن ميزان آهن دريافتي در گروه با تست تحمل گلوكز خوراكي مختل نسبت به گروه سالم نشان دهنده رابطه احتمالي بين دريافت بالاي آهن با افزايش خطر ابتلا به ديابت نوع 2 مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 69
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی