برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مقايسه ارزش غذايي 11 گونه مرتعي شرق استان گلستان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

ميزان ارزش غذايي و كيفيت گونه هاي مرتعي در مكانها و زمانهاي مختلف، متفاوت است. در اين تحقيق سعي شده كه 9 پارامتر مهم ارزش غذايي (ماده خشك، پروتئين خام، الياف خام، چربي خام، خاكستر، انرژي خام، انرژي قابل متابوليزم، كل انرژي قابل هضم و سلولز، هميسلولز و ليگنين) در سه مرحله رويشي (قبل از گلدهي، گلدهي و بذردهي) بر روي 5 گونه لگومينوز شبدر قرمز (Trifolium pratens)، شبدر سفيد (Trifolium repens)، يونجه گل زرد (Melilotus officinalis)، يونجه معمولي (Medicago sativa) و اسپرس معمولي (Onobrychis sativa) و همچنين 6 گونه مهم گراس علف باغ (Dactylis glomerata)، جو پيازدار (Hordeum bolbusum)، چمن پيازدار (Poa bolbosa)، جو بنفش (Hordeum violaceum)، دم روباه پا بلند (Alopecurus arundinaceus poir) و دم روباه پايه کوتاه (Alopecurus textiles Boiss) مورد مقايسه قرار گيرد. با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون دانكن ميانگين ها با يكديگر مقايسه شدند. بررسي نتايج اين تحقيق نشان ميدهد كه ميزان پروتئين خام، انرژي قابل متابوليزم و كل انرژي قابل هضم گونه هاي مورد مطالعه، با پيشرفت مرحله فنولوژيكي كاهش و ميزان الياف خام و سلولز، هميسلولز و ليگنين(NDF) افزايش مييابد. در بين گونه هاي مورد مطالعه شبدر سفيد بالاترين درصد پروتئين خام و علف باغ كمترين درصد را به خود اختصاص داده است. به طور كلي بالاترين ارزش غذايي مربوط به شبدر سفيد و پايين ترين ارزش غذايي مربوط به علف باغ است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 180
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی