برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1384 , دوره  36 , شماره  4 ; از صفحه 869 تا صفحه 883 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح مختلف بور و روي و دو منبع روي بر رشد و تركيب شيميايي برنج

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* ایستگاه تحقیقات کشاورزی اقلید، استان فارس
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثر بور و دو منبع روي بر رشد و تركيب شيميايي برنج (Oryza sativa L.) در يك خاك آهكي(fine، mixed، mesic،Fluventic Haploxerepts)، آزمايشي در گلخانه به صورت فاكتوريل در قالب طرح كاملا تصادفي با هفت سطح بور (40، 20، 10، 5، 2.5، 0 و80 ميلي گرم بور در كيلوگرم خاك به صورت اسيد بوريك)، سه سطح روي (5، 0 و 10 ميلي گرم روي در كيلوگرم خاك از دو منبع سولفات و اكسيد روي) و در سه تكرار بر روي برنج رقم قصرالدشتي انجام گرفت. كاربرد روي باعث افزايش معني دار تعداد پنجه، عملكرد ماده خشك و نيز غلظت روي، بور و پتاسيم در بافت گياهي برنج گرديد. غلظت فسفر با مصرف روي كاهش قابل توجه اي يافت ولي غلظت آهن تحت تاثير قرار نگرفت. مصرف بور باعث افزايش غلظت بور ، فسفر و پتاسيم در گياه شد ولي غلظت آهن را كاهش داد. در صورت عدم كاربرد روي، مصرف بور در سطح 2.5 ميلي گرم باعث افزايش قابل توجه عملكرد ماده خشك گرديد. در حضور مقادير مناسب روي از هر كدام از دو منبع افزايش ماده خشك تا سطح 5 ميلي گرم بور در كيلوگرم ادامه يافت. نتايج همچنين نشان مي دهند كه كاربرد روي در خاكهاي با بور نسبتا زياد قادر به كاهش اثرات سوء سميت بور و درنتيجه افزايش عملكرد برنج مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 132
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی