4 SID.ir | بررسي اثر عصاره آبي كلاله گل زعفران (.Crocus sativus L) بر کسب و بيان حساسيت حرکتي ناشي از مورفين در موش هاي سوري ماده
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر عصاره آبي كلاله گل زعفران (.Crocus sativus L) بر کسب و بيان حساسيت حرکتي ناشي از مورفين در موش هاي سوري ماده

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، گروه فیزیولوژی و بیوفیزیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله (عج)
 
چکیده: 

مقدمه: شيوع اعتياد به اپيوييدها در كشورما نسبتا بالا است. اين مشكل به دليل ناشناخته بودن مكانيسم هاي بيولوژيك اعتياد تاكنون حل نشده است.
هدف: در اين تحقيق اثر عصاره آبي کلاله گل زعفران (Crocus sativus L.) بر كسب و بيان حساسيت حرکتي ناشي از مورفين در موش هاي کوچک آزمايشگاهي ماده نژاد N-MARI در محدوده وزني 25-20 گرم بررسي شد.
روش بررسي: حيوانات ابتدا با استفاده از مورفين5 mg/kg) ، يك بار در روز براي سه روز و سپس 5 روز استراحت) نسبت به آن حساسيت پيدا كردند و سپس عصاره کلاله گل زعفران در روز آزمون و 30 دقيقه قبل از شروع آزمايش و يا 30 دقيقه قبل از تزريق مورفين در روزهاي القاي حساسيت به آنها تزريق شد. در يك آزمايش مقدماتي، دوزهاي مختلف مورفين و عصاره کلاله زعفران به حيوانات تزريق شد تا اثر اين داروها بر القاي فعاليت حركتي مشخص شود.
يافته ها: آزمايش ها نشان داد كه تجويز مورفين (50 , 5, 0.5 mg/kg) باعث افزايش حرکات حيوانات گرديد. اين افزايش در گروه دريافت كننده دوز (50 mg/kg) مورفين كاملا معني دار بود. تجويز عصاره کلاله زعفران (100 , 50, 10 mg/kg) نسبت به گروه سالين به ترتيب سبب افزايش و کاهش فعاليت حركتي حيوانات گرديد. تجويز عصاره کلاله گل زعفران در دوزهاي گفته شده و 30 دقيقه قبل از تجويز دوز موثر مورفين سبب کاهش فعاليت حرکتي حيوانات گرديد. تجويز مورفين5 mg/kg) ، يك بار در روز) به حيوانات در سه روز متوالي و سپس پنج روز استراحت سبب القاي حساسيت به مورفين در اين حيوانات شد به نحوي كه تجويز دوز بي اثر مورفين (0.5 mg/kg) در اين حيوانات سبب القاي پاسخ شديد حركتي شد. همچنين، تجويز عصاره  (100 , 50, 10 mg/kg)قبل از تجويز مورفين (5 mg/kg) در روزهاي القاي حساسيت، سبب كاهش معني دار کسب حساسيت به مورفين در دوزهاي10 mg/kg   و 100 گرديد. تجويز عصاره كلاله گل زعفران در دوزهاي فوق در روز آزمون نيز بيان حساسيت به مورفين را در دوزهاي 10 mg/kg و 50 کاهش داد.
نتيجه گيري: از اين آزمايش ها استنباط مي شود كه عصاره كلاله گل زعفران داراي اثر کاهنده بر كسب و بيان حساسيت رفتاري به مورفين است و همچنين اثر مورفين را در القاي فعاليت حرکتي در موش هاي کوچک آزمايشگاهي ماده از بين مي برد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 133
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی