نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1384 , دوره  5 , شماره  2 ; از صفحه 27 تا صفحه 40 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير مقدار و روش آبياري بر عملکرد، اجزاي عملكرد و کيفيت سيب زميني رقم آگريا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
به منظور بررسي اثر ميزان آب و روش هاي آبياري تيپ و شياري بر عملکرد، اجزاي عملكرد و خصوصيات كيفي محصول سيب زميني رقم آگريا، آزمايشي در مركز تحقيقات كشاورزي همدان (ايستگاه اكباتان) در سال 1383 انجام شد. اين تحقيق به صورت كرت هاي خرده شده در قالب طرح پايه بلوك هاي كامل تصادفي با فاكتور اصلي مقادير مختلف آب آبياري در سه سطح (75، 100 و 125 درصد تبخير تجمعي از تشت تبخير كلاس A) و فاكتور فرعي روش آبياري (شامل نوارهاي تيپ در وسط پشته روي سطح خاك، نوارهاي تيپ در عمق 5 سانتي متري وسط پشته، نوارهاي تيپ در كناره هاي پشته روي سطح خاك و آبياري شياري) در سه تكرار انجام گرديد. نتايج نشان داد كه کمترين عملکرد مربوط به روش شياري (21.35 تن در هکتار) است و بيشترين عملکرد (28.92 تن در هکتار) در روش آبياري تيپ در عمق 5 سانتي متري از وسط پشته بود. اثر روش آبياري، مقدار آب آبياري و اثر متقابل آنها بر تعداد ساقه اصلي در متر مربع و تعداد ساقه اصلي در بوته معني دار نبود. كمترين درصد (تعداد غده ها) غده هاي كوچكتر از 35 ميلي متر (13.80 درصد) در روش نوار تيپ در عمق 5 سانتي متري وسط پشته و بيشترين ضايعات (21.46 درصد) روش نوار  تيپ در سطح زمين و در كناره هاي پشته حاصل شد. بيشترين درصد غده هاي كوچكتر از 35 ميلي متر (21.11 درصد) مربوط به سطح آب آبياري 75 درصد بود. بيشترين مقدار توليد غده ها (60.41 درصد) در اندازه خوراكي و بازارپسند (يعني غده هاي بزرگتر از 55 ميلي متر) در روش نوار تيپ در عمق 5 سانتي متري از وسط پشته حاصل شد. اثر روش آبياري بر قندهاي احيا، نشاسته (ماده خشك) و وزن مخصوص غده ها و اثر مقدار آب آبياري بر ماده خشك معني دار نبود. اما در تيمارهاي مقدار آب آبياري 75 و 100 درصد مقدار قندهاي احيا به ترتيب 138.042 و 112.167 ميلي گرم در 10 گرم نشاسته سيب زميني بود. مقدار قندهاي احيا در تيمار 125 درصد برابر 107.375 ميلي گرم در 10 گرم نشاسته به دست آمد كه نسبت به تيمار 100 درصد، كاهشي معادل 4.27 درصد را نشان  داد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

اخوان، س.، و مصطفی زاده فرد، ب.، و موسوی، س.، و قدمی فیروزآبادی، ع.، و بهرامی، ب. (1384). تاثیر مقدار و روش آبیاری بر عملکرد, اجزای عملکرد و کیفیت سیب زمینی رقم آگریا. پژوهش کشاورزی, 5(2), 27-40. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=59226



Vancouver : کپی

اخوان سمیرا، مصطفی زاده فرد بهروز، موسوی سیدفرهاد، قدمی فیروزآبادی علی، بهرامی بهمن. تاثیر مقدار و روش آبیاری بر عملکرد, اجزای عملکرد و کیفیت سیب زمینی رقم آگریا. پژوهش کشاورزی. 1384 [cited 2022August11];5(2):27-40. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=59226



IEEE : کپی

اخوان، س.، مصطفی زاده فرد، ب.، موسوی، س.، قدمی فیروزآبادی، ع.، بهرامی، ب.، 1384. تاثیر مقدار و روش آبیاری بر عملکرد, اجزای عملکرد و کیفیت سیب زمینی رقم آگریا. پژوهش کشاورزی, [online] 5(2), pp.27-40. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=59226.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 264 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی