نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1384 , دوره  36 , شماره  2 ; از صفحه 409 تا صفحه 414 .
 
عنوان مقاله: 

بخشهاي پروتئين و كربوهيدرات مواد خوراكي متداول در سيستم كربوهيدرات و پروتئين خالص كرنل

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 
تعيين ارزش غذايي مواد خوراكي در سيستم كربوهيدرات و پروتئين خالص كرنل (CNCPS) براساس بخشهاي نيتروژن و كربوهيدرات آنها مي باشد. به منظور تعيين بخشهاي نيتروژن و كربوهيدرات برخي مواد خوراكي، آزمايشي انجام شد. مواد خوراكي مورد آزمايش عبارت از؛ يونجه، ذرت سيلو شده، كاه گندم، جو، كنجاله سويا، تخم پنبه، سبوس گندم، تفاله چغندرقند، پودر ماهي و كنجاله هاي تخم پنبه فشاري حاصل از چند كارخانه روغن كشي بودند. در اين آزمايش، پروتئين خام، نيتروژن غيرپروتئيني (بخش A)، پروتئين حقيقي سريع تجزيه شونده در شكمبه (بخش B1)، پروتئين حقيقي متوسط تجزيه (بخش B2)، پروتئين حقيقي كند تجزيه (بخش B3)، پروتئين نامحلول در شوينده اسيدي (بخش C)، ديواره سلولي (NDF)، ديواره سلولي منهاي همي سلولز (ADF) با روشهاي آزمايشگاهي تعيين و كربوهيدراتهاي غيرساختماني (NSC) محاسبه شدند. درصد پروتئين خام مواد خوراكي كمتر از مقادير جدولي سيستم كرنل بود. بخش A پروتئين در مواد خشبي، بر حسب درصدي از پروتئين خام، بويژه در يونجه، بالاترين مقدار بود. بخش B1 بر حسب درصد پروتئين خام در تخم پنبه و كنجاله هاي تخم پنبه، بالاتر از مواد خوراكي ديگر بود. كنجاله سويا، بالاترين مقدار بخش B2 پروتئين را داشت و كنجاله هاي تخم پنبه متوسط بودند. بخش B3 بر حسب درصدي از پروتئين خام، در پودر ماهي و تفاله چغندرقند بالاترين بود. كنجاله هاي تخم پنبه و تفاله چغندرقند و ذرت سيلو شده بالاترين مقادير بخش C را داشتند. درصد ديواره سلولي و ديواره سلولي منهاي همي سلولز در مواد خوراكي، بويژه در كنجاله هاي تخم پنبه، بالاتر از مقادير جدولي سيستم كرنل بودند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

میرزایی، ح.، و امانلو، ح.، و نیک خواه، ع. (1384). بخشهای پروتئین و کربوهیدرات مواد خوراکی متداول در سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل. علوم کشاورزی ایران, 36(2), 409-414. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=58887



Vancouver : کپی

میرزایی حمیدرضا، امانلو حمید، نیک خواه علی. بخشهای پروتئین و کربوهیدرات مواد خوراکی متداول در سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل. علوم کشاورزی ایران. 1384 [cited 2022May21];36(2):409-414. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=58887



IEEE : کپی

میرزایی، ح.، امانلو، ح.، نیک خواه، ع.، 1384. بخشهای پروتئین و کربوهیدرات مواد خوراکی متداول در سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل. علوم کشاورزی ایران, [online] 36(2), pp.409-414. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=58887.



 

 
بازدید یکساله 458 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی