برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثرات دما و عمق كاشت بر سبز شدن گياه نخود رقم هاشم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثر عمق كاشت (3، 6، 9 و 12 سانتي متر) و دما (10، 15، 20، 25، 30 و 35 درجه سانتي گراد) بر سبز شدن نخود رقم هاشم آزمايشي به صورت گلداني در دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان به اجرا گذاشته شد. نتايج حاكي از آن بود كه در همه عمق ها با افزايش دما از 10 تا 32 درجه سانتي گراد درصد سبز شدن ثابت بود و در دماي بالاتر از آن درصد سبز شدن كاهش يافت. سرعت سبز شدن نيز در همه دماها با افزايش عمق كاشت كاهش يافت ولي در دماهاي بالاتر، اين كاهش سرعت با افزايش عمق كاشت بيشتر بود. مشخص شد كه در دماهاي پايين تر بر خلاف دماهاي بالاتر، عمق كاشت كمتر نسبت به عمق كاشت بيشتر بهتر بوده و دماي 20 و 25 درجه سانتي گراد و عمق كاشت 3 تا 6 سانتي متر براي سبز شدن و استقرار گياهچه نخود مناسب‌ تر بودند. بنابراين به نظر مي رسد كه اگر در زمان كاشت دماي هوا بالا باشد مي توان بذرهاي نخود را عميق تر كاشت تا از رطوبت موجود در عمق كاشت، بهتر استفاده شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 217
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی