برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1386 , دوره  14 , شماره  54 ; از صفحه 53 تا صفحه 62 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ارتباط عادات غذايي با بيماري ايسكمي قلب

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، بلوار قطب راوندی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی کاشان، کاشان، ایران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: امروزه بيماري هاي قلب و عروق، شايع ترين علت مرگ و مير مي باشند. هزينه سالانه بيماري هاي قلبي ـ عروقي، بخش مهمي از هزينه هاي درماني را به خود اختصاص مي دهد. با توجه به نقش شيوه زندگي از جمله عادات غذايي در بروز بيماري هاي قلب و عروق، اين مطالعه با هدف تعيين ارتباط عادات غذايي با بيماري ايسكمي قلب در بيماران بستري در بيمارستان شهيد بهشتي كاشان انجام شد.
روش بررسي: اين مطالعه از نوع مورد ـ شاهدي (
Case control) بوده كه بر روي 400 نفر از بيماران (200 مورد مبتلا به بيماري ايسكمي قلب و 200 مورد غير ايسكمي)، انجام گرفت. داده ها از طريق پرسشنامه اي كه شامل متغيرهاي سن، جنس، شغل، ميزان تحصيلات، محل سكونت، تاهل، ميزان مصرف نمك، ميزان مصرف چربي و نوع چربي، پرخوري، استفاده از غذاهاي شيرين و نشاسته دار، ميزان مصرف ميوه و سبزي، عادت به مصرف چاي و قهوه، مصرف الكل، نوع گوشت مصرفي و لبنيات بود و اعتبار علمي آن، از طريق اعتبار محتوا و اعتماد آن، از طريق آزمون مجدد بدست آمده بود، جمع آوري گرديدند. اطلاعات بدست آمده به وسيله نرم افزار EP15 و با استفاده از تست مجذور كاي (Chi-square) تجزيه و تحليل شد.
يافته ها: در اين مطالعه از 400 نفر بيمار بررسي شده، 200 نفر، بيماران ايسكميك و مابقي، بيماران غير ايسكميك بودند. 70 نفر (35%) در گروه سني 66 سال
به بالا قرار داشتند و 121 نفر (60.7%) مرد، 174 نفر (87%) متاهل، 124 نفر (62%) بي سواد و 136 نفر (68%) ساكن شهر كاشان بودند. يافته ها نشان داد كه بين مصرف غذاي شور و ابتلا به بيماري ايسكمي قلب، ارتباط معني داري وجود داشت (0.0001>P). همچنين بين مصرف غذاي چرب با بيماري مذكور، ارتباط معني داري وجود داشت (0.0003>P). بين مصرف ميوه، سبزيجات، لبنيات و مواد نشاسته اي با ابتلا به بيماري ايسكمي، ارتباط معني داري مشاهده شد (0.001>P). ارتباط بين مصرف آجيل و گوشت با ابتلا به بيماري ايسكمي قلبي، معني دار بود (0.00001>P). بيماران ايسكميك بيش از بيماران غير ايسكميك، سابقه مصرف الكل داشتند و بين مصرف الكل با بيماري ايسكمي قلب، ارتباط معني داري نشان داده شد (0.02>P). ارتباط بين مصرف سيگار و شيوع بيماري ايسكمي قلبي، معني دار بود (0.04>P). يافته ها، بين نوع روغن و كره مصرفي، پرخوري و مصرف چاي و قهوه با بيماري ايسكمي قلب، ارتباط معني داري نشان ندادند.
نتيجه گيري: با توجه به نقش تغذيه در بروز بيماري ايسكمي قلب، اصلاح عادات غذايي در جهت مصرف بيش تر ميوه، سبزيجات، لبنيات كم چرب، گوشت سفيد و
اجتناب از مصرف اضافه نمك، چربي، گوش قرمز و همچنين الكل، توصيه مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 172
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی