برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1381 , دوره  33 , شماره  2 ; از صفحه 271 تا صفحه 280 .
 
عنوان مقاله: 

اثر ديواره سلولي علوفه فرآيند شده بر روي تركيب و توليد شير گاوهاي هلشتاين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
به منظور تعيين اثر ديواره سلولي انواع علوفه فرآيند شده بر توان توليدي گاوهاي هلشتاين، از چهار جيره كه به ترتيب شامل 1) يونجه هوا خشك، 2) يونجه نيمه خشك سيلو شده، 3) ذرت سيلو شده، 4) مخلوط يونجه خشك و ذرت سيلو شده (به نسبت 50:50) بودند در قالب طرح چرخشي متوازن بر روي 12 راس گاو هلشتاين شيرده در اوايل تا اواسط شيردهي استفاده گرديد. جيره ها از نظر انرژي خالص شيردهي (1.65 مگا كالري در هر كيلو گرم ماده خشك)، پروتئين (17.1 درصد) و ديواره سلولي (31.? درصد) مشابه بودند. ماده خشك مصرفي گاوهاي تغذيه شده با جيره حاوي يونجه نيمه خشك سيلو شده به وسيله گاوها بيشتر از جيره هاي ديگر بود (P<0.05)، ولي شير توليدي با وجود اينكه از لحاظ عددي بيشتر بود، تفاوت معني داري بين ميانگين ها مشاهده نشد (P>0.05). همچنين توليد شير تصحيح شده براساس 3.2 و 4 درصد چربي نيز تحت تاثير منبع علوفه قرار نگرفت. غلظت چربي شير در مورد جيره حاوي يونجه خشک بيشترين (3.87 درصد) و در مورد جيره حاوي ذرت سيلو شده کمترين (3.24 درصد) مقدار را داشت (P<0.05) اما غلظت و توليد روزانه بقيه تركيبات شير بين جيره ها يكسان بود. قابليت هضم ماده خشك، ماده آلي و ديواره سلولي در مورد جيره محتوي مخلوط يونجه خشك و ذرت سيلو شده بيشتر از بقيه جيره ها بود (P<0.05). جيره هاي حاوي يونجه خشک و يونجه سيلو شده سبب افزايش pH شکمبه شدند (P<0.05). اندازه گيري ظرفيت بافري علوفه مورد استفاده نشان داد كه ظرفيت بافري يونجه خشك و سيلو شده بالاتر از ذرت سيلو شده است كه سبب حفظ pH شكمبه و درصد چربي شير مي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

امانلو، ح.، و بهشتی، م.، و نیک خواه، ع. (1381). اثر دیواره سلولی علوفه فرآیند شده بر روی ترکیب و تولید شیر گاوهای هلشتاین. علوم کشاورزی ایران, 33(2), 271-280. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=58234



Vancouver : کپی

امانلو حمید، بهشتی محمد، نیک خواه علی. اثر دیواره سلولی علوفه فرآیند شده بر روی ترکیب و تولید شیر گاوهای هلشتاین. علوم کشاورزی ایران. 1381 [cited 2021December09];33(2):271-280. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=58234



IEEE : کپی

امانلو، ح.، بهشتی، م.، نیک خواه، ع.، 1381. اثر دیواره سلولی علوفه فرآیند شده بر روی ترکیب و تولید شیر گاوهای هلشتاین. علوم کشاورزی ایران, [online] 33(2), pp.271-280. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=58234.



 

 
بازدید یکساله 72 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی