5 SID.ir | پيشگيري از نوروپاتي ديابتي با سولفات منيزيم خوراکي در موش صحرايي

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

پيشگيري از نوروپاتي ديابتي با سولفات منيزيم خوراکي در موش صحرايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* خیابان قدس، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده پزشکی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: ديابت، بيماري مزمني است که با عوارض بسياري از جمله نوروپاتي محيطي همراه مي باشد. گرچه پاتوفيزيولوژي دقيق نوروپاتي ديابتي به طور کامل شناخته نشده است، اما احتمالا هيپرگليسمي در بروز آن نقش دارد. با توجه به اثر منيزيم خوراکي در پيشگيري از بروز هيپرگليسمي در ديابت، در اين مطالعه به ارزيابي تاثير تجويز منيزيم خوراکي بر هيپر آلژزي حرارتي ناشي از ديابت در موش هاي صحرايي پرداختيم.
روش بررسي: موش هاي صحرايي نر نژاد ويستار به چهار گروه مساوي شامل گروه هاي کنترل، ديابتي، ديابتي درمان شده با منيزيم، سولفات منيزيم (
g1/L 10) از روز دهم بعد از تزريق استرپتوزوسين به مدت 8 هفته به آب آشاميدني حيوانات اضافه شد. در گروه کنترل درمان شده با منيزيم نيز همين الگو اجرا گرديد. دو گروه ديگر، آب معمولي فاقد سولفات منيزيم را دريافت کردند.
يافته ها: هشت هفته پس از تشخيص ديابت، کاهش معني داري در آستانه درد حرارتي و منيزيم پلاسما و نيز افزايش قابل توجهي در گلوکز پلاسما در حيوانات ديابتي نسبت به کنترل مشاهده شد. تجويز منيزيم خوراکي به مدت 8 هفته از زمان تشخيص ديابت از کاهش آستانه درد حرارتي جلوگيري کرده و سطوح گلوکز و منيزيم پلاسما را به حد طبيعي رساند.
نتيجه گيري: نتايج اين مطالعه نشان مي دهد که تجويز خوراکي منيزيم به محض تشخيص ديابت، مي تواند از بروز هيپرگليسمي و هيپرآلژزي حرارتي ناشي از ديابت در موش صحرايي، جلوگيري کند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 203
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی