برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1385 , دوره  14 , شماره  1 ; از صفحه 33 تا صفحه 43 .
 
عنوان مقاله: 

اثرات ضد ميکروبي و آنتي اكسيداني اسانس و عصاره گياه آويشن شيرازي در برون تن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه داروسازی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
 
چکیده: 
مقدمه: در اين مطالعه اثر ضدباكتريايي و آنتي اكسيداني اسانس و عصاره متانولي گياه بومي آويشن شيرازي (Zataria multiflora Boiss.) مورد مطالعه قرار گرفته است.روش: اثر آنتي اكسيدان اسانس و عصاره گياه با استفاده از دو روش آمونيوم تيوسيانات و مهار راديكال آزاد 2 و 2- دي فنيل-1- پيكريل هيدرازيل (DPPH) در مقايسه با (Butylated Hydroxy Anaisol) BHA و اسكوربيك اسيد مورد مطالعه قرار گرفته است. براي ارزيابي اثرات ضد ميکروبي از روش انتشار در آگار به روش disc diffusion استفاده شد.يافته ها: نتايج حاصل از آزمايشات ميكروبي با استفاده ازمتد رقت آگار نشان مي دهند كه اسانس گياه قادر به مهار رشد همه سوش هاي باكتريايي مورد آزمايش به خصوص انواع گرم منفي است. بخش قطبي عصاره متانولي گياه بيشتر روي سوش هاي گرم مثبت اثر مهاري نشان داد در صورتي كه قسمت غيرقطبي عصاره داراي طيف اثر مشابه با اسانس اما با قدرت ضعيف تر بود. اسانس گياه با قدرت IC50: ± 1.0 22.4 قادر به مهار راديكال پايدار DPPH بوده در حالي كه فراكسيون هاي قطبي و غيرقطبي عصاره متانولي با IC50 :1.6 ± 16.2 و1.6 ± 21.7 در مقايسه با BHA با IC50: 1.9 ± 18.2 راديكال DPPH را مهار نمودند. قدرت مهاركنندگي اكسيداسيون لينولئيك اسيد براي اسانس گياه 2.5  89.7 ± و براي فراكسيون هاي قطبي و غيرقطبي عصاره به ترتيب 82.4 ± 2.3 و  1.9 ± 80.3 به دست آمد. قدرت مهاري BHA و اسيداسكوربيك در اين سيستم به ترتيب برابر 2.9 ± 97.8 و 2.1 ± 93.2 بود. تركيبات شيميايي اسانس حاصل از روش هيدروديستيليشن با دستگاه GC/MS آناليز گرديد. در مجموع 25 تركيب كه حدود 97.8% اسانس را تشكيل مي دهد شناسايي گرديدند. تركيبات اصلي شناسايي شده عبارتند از: تيمول 37.59%، كارواكرول 33.65%، پاراسايمن 7.72%، گاماترپينن 3.88% و بتاكاريوفيلن 2.06% كه حدود 84.9% اسانس را تشكيل مي دهند.نتيجه گيري: نتايج به دست آمده نشان مي دهد كه اسانس و عصاره متانولي گياه هر دو داراي اثر آنتي اكسيدان و ضدباكتري مي باشند و مي توانند به عنوان محافظ در صنايع غذايي و دارويي مورد استفاده قرار گيرند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مصحفی، م.، و منصوری، ش.، و شریفی فر، ف.، و خشنودی، م. (1385). اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره گیاه آویشن شیرازی در برون تن. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان, 14(1), 33-43. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=57685



Vancouver : کپی

مصحفی محمدحسن، منصوری شهلا، شریفی فر فریبا، خشنودی محمد. اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره گیاه آویشن شیرازی در برون تن. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان. 1385 [cited 2022January25];14(1):33-43. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=57685



IEEE : کپی

مصحفی، م.، منصوری، ش.، شریفی فر، ف.، خشنودی، م.، 1385. اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره گیاه آویشن شیرازی در برون تن. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان, [online] 14(1), pp.33-43. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=57685.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 296 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی