3 SID.ir | آزمون خاك فسفر: 1- ارزيابي چند عصاره گير جهت تعيين فسفر قابل استفاده در گياه يونجه
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

آزمون خاك فسفر: 1- ارزيابي چند عصاره گير جهت تعيين فسفر قابل استفاده در گياه يونجه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

استان همدان از عمده ترين مناطق توليد يونجه در سطح كشور است. با اين وجود مطالعات اندكي در مورد وضعيت فسفر خاك هاي اين منطقه صورت گرفته و تاكنون عصاره گير مناسبي براي استخراج فسفر قابل استفاده اين خاك ها معرفي نگرديده است. بنابراين اين پژوهش با هدف ارزيابي 9 روش عصاره گيري به منظور تعيين عصاره گير يا عصاره گيرهاي مناسب جهت تعيين فسفر قابل استفاده در تعدادي از خاك هاي استان همدان اجرا شد. اين پژوهش در قالب بلوك هاي كامل تصادفي و به صورت فاكتوريل شامل 15 نمونه خاك و دو سطح صفر و 200 ميلي گرم فسفر در كيلوگرم خاك انجام و گياهان يونجه در سه چين برداشت شدند. نتايج اين پژوهش نشان داد كه مقدار فسفر عصاره گيري شده توسط روش هاي استفاده شده به ترتيب زير بود: كلريد كلسيم 0.01 مولار < مهليچ  2< مهليچ  1< دي تي پي اي < اولسن < بري 1 < اسيد كلريدريك < بري 2 < نوارهاي كاغذي < كالول. مقدار فسفر استخراج شده با كليه روش ها به جز كلريد كلسيم 0.01 مولار هم بستگي معني داري داشتند. نتايج مطالعات هم بستگي نشان داد كه در چين اول روش كالول، در چين دوم روش هاي بي كربنات آمونيوم- دي تي پي اي، كالول، بري 1 و مهليچ 2 و در چين سوم بي كربنات آمونيوم- دي تي پي اي، اولسن، كالول، بري 1، مهليچ 2 مي توانند جهت تعيين فسفر قابل استفاده به كار روند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 116
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی